Banánový krémeš
Oblíbený klasický zákusek trochu jinak.
recept,fotorecept,těsto lístkové,banán,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky
Ingredience
Ingredience
banán | 400 | gramů | |
cukr krystalový | 60 | gramů | |
jedlá želatina | 10 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 400 | mililitrů | |
pudink vanilkový | 80 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 | mililitrů | |
těsto lístkové | 400 | gramů | |
voda | 50 | mililitrů | |
ztužovač šlehačky | 2 | balení | |
čokoláda | - |
Recept
1.
těsto lístkové 400 gramů
Listové těsto překrojíme na polovinu. Z každé poloviny postupně vyválíme na pomoučeném vále plát o rozměru 42 x 32 cm a na plechu vyloženém pečícím papírem pláty upečeme. První plát z plechu vyjmeme a nakrájíme ho na 12 čtverců. Druhý upečený plát necháme na plechu.
2.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 400 mililitrů • cukr krystalový 60 gramů • pudink vanilkový 80 gramů
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink.
4.
Rozmixované banány vmícháme do pudinku.
5.
jedlá želatina 10 gramů • voda 50 mililitrů
V hrnku rozpustíme želatinu v teplé vodě. Do želatiny vložíme lžičku pudinkovo-banánového krému, rozmícháme a obsah hrnku vlijeme do hrnce s krémem. Promícháme a krém rovnoměrně rozetřeme na připravený plát na plechu. Necháme dobře vychladit.
6.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů • ztužovač šlehačky 2 balení
Smetany ke šlehání dotuha vyšleháme spolu se ztužovačem. Šlehačku rozetřeme na krém.
7.
Navrch poklademe připravené čtverce z prvního plátu těsta a ozdobíme je rozpuštěnou čokoládou pomocí stříkačky.
8.
Zákusek uložíme na 2-3 hodiny do ledničky, pak ho podle čtverců pokrájíme a servírujeme.
Dobrou chuť!