RECEPTY

Banánový krémeš

Banánový krémeš

Oblíbený klasický zákusek trochu jinak.

recept,fotorecept,těsto lístkové,banán,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

banán400gramů
cukr krystalový60gramů
jedlá želatina10gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%400mililitrů
pudink vanilkový80gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)500mililitrů
těsto lístkové400gramů
voda50mililitrů
ztužovač šlehačky 2balení
čokoláda-

 

Recept

1. 

těsto lístkové 400 gramů

Listové těsto překrojíme na polovinu. Z každé poloviny postupně vyválíme na pomoučeném vále plát o rozměru 42 x 32 cm a na plechu vyloženém pečícím papírem pláty upečeme. První plát z plechu vyjmeme a nakrájíme ho na 12 čtverců. Druhý upečený plát necháme na plechu.

2. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 400 mililitrů  cukr krystalový 60 gramů  pudink vanilkový 80 gramů

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink.

3. 

banán 400 gramů

Banány oloupeme a rozmixujeme ponorným mixérem.

4. 

Rozmixované banány vmícháme do pudinku.

5. 

jedlá želatina 10 gramů  voda 50 mililitrů

V hrnku rozpustíme želatinu v teplé vodě. Do želatiny vložíme lžičku pudinkovo-banánového krému, rozmícháme a obsah hrnku vlijeme do hrnce s krémem. Promícháme a krém rovnoměrně rozetřeme na připravený plát na plechu. Necháme dobře vychladit.

6. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů  ztužovač šlehačky  2 balení

Smetany ke šlehání dotuha vyšleháme spolu se ztužovačem. Šlehačku rozetřeme na krém.

7. 

čokoláda

Navrch poklademe připravené čtverce z prvního plátu těsta a ozdobíme je rozpuštěnou čokoládou pomocí stříkačky.

8. 

Zákusek uložíme na 2-3 hodiny do ledničky, pak ho podle čtverců pokrájíme a servírujeme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie