Stracciatella tvarohovo-rýžové řezy

Nepečený krémový dezert.
recept,fotorecept,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,rýže kulatozrnná,tvaroh jemný 20% tuku,čokoláda,Zákusky,Nepečené
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 125 503 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 75 291 | gramů kcal | |
cukrářské zdobení - čokoládové | 100 475 | gramů kcal | |
cukrářské zdobení - čokoládové | 0 ?? | kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 800 512 | mililitrů kcal | |
máslo | 125 918 | gramů kcal | |
pudink vanilkový | 40 142 | gramů kcal | |
rýže kulatozrnná | 260 897 | gramů kcal | |
tvaroh jemný 20% tuku | 500 490 | gramů kcal | |
voda | 500 0 | mililitrů kcal | |
čokoláda | 100 513 | gramů kcal |
Recept
1.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 500 mililitrů • voda 500 mililitrů • cukr krystalový 100 gramů • rýže kulatozrnná 260 gramů
Mléko smícháme s vodou, cukrem a přidáme propláchnutou rýži. Uvaříme hustou kaši.

2.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů • cukr krystalový 25 gramů • pudink vanilkový 40 gramů
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme ve vodní lázni, ve studené vodě vychladnout na pokojovou teplotu.



5.
... a vychlazený pudink.

6.
cukrářské zdobení - čokoládové 100 gramů
Do dobře utřeného krému přisypeme čokoládové cukrářské zdobení.

7.
Formu (35 x 15 cm) vyložíme alobalem a na dno rozetřeme tvarohový krém.


9.
Čokoládovou rýži necháme vychladnout ve vodní lázni ve studené vodě. Vodu více krát vyměníme, aby nám rýže rychleji chladla.

10.
Rýži navrstvíme na tvarohovou náplň. Přikryjeme alobalem a necháme 24 hodin tuhnout v chladu.

11.
Před podáváním dezert vyklopíme a odstraníme alobal.


13.
Pokrájíme na dortové - trojúhelníkové řezy. Počet porcí si volíme velikostí trojúhelníků.

14.
Jednotlivé porce podebereme širokou lopatkou a servírujeme .

Dobrou chuť!