svetvemne.cz

Stracciatella tvarohovo-rýžové řezy

    

Nepečený krémový dezert.

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 

1. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 500 mililitrů  voda 500 mililitrů  cukr krystalový 100 gramů  rýže kulatozrnná 260 gramů

Mléko smícháme s vodou, cukrem a přidáme propláchnutou rýži. Uvaříme hustou kaši.

2. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů  cukr krystalový 25 gramů  pudink vanilkový 40 gramů

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme ve vodní lázni, ve studené vodě vychladnout na pokojovou teplotu.

3. 

máslo 125 gramů  cukr práškový 75 gramů

Máslo utřeme s cukrem.

4. 

tvaroh jemný 20% tuku 500 gramů

Přimícháme tvaroh ...

5. 

... a vychlazený pudink.

6. 

cukrářské zdobení - čokoládové 100 gramů

Do dobře utřeného krému přisypeme čokoládové cukrářské zdobení.

7. 

Formu (35 x 15 cm) vyložíme alobalem a na dno rozetřeme tvarohový krém.

8. 

čokoláda 100 gramů

Do chladnoucí rýže zamícháme čokoládu.

9. 

Čokoládovou rýži necháme vychladnout ve vodní lázni ve studené vodě. Vodu více krát vyměníme, aby nám rýže rychleji chladla.

10. 

Rýži navrstvíme na tvarohovou náplň. Přikryjeme alobalem a necháme 24 hodin tuhnout v chladu.

11. 

Před podáváním dezert vyklopíme a odstraníme alobal.

12. 

cukrářské zdobení - čokoládové

Posypeme čokoládovým cukrářským zdobením.

13. 

Pokrájíme na dortové - trojúhelníkové řezy. Počet porcí si volíme velikostí trojúhelníků.

14. 

Jednotlivé porce podebereme širokou lopatkou a servírujeme .

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit