Stracciatella tvarohovo-rýžové řezy
Nepečený krémový dezert.
recept,fotorecept,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,rýže kulatozrnná,tvaroh jemný 20% tuku,čokoláda,Zákusky,Nepečené
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 125 | gramů | |
cukr moučkový | 75 | gramů | |
cukrářské zdobení - čokoládové | 100 | gramů | |
cukrářské zdobení - čokoládové | - | ||
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 800 | mililitrů | |
máslo | 125 | gramů | |
pudink vanilkový | 40 | gramů | |
rýže kulatozrnná | 260 | gramů | |
tvaroh jemný 20% tuku | 500 | gramů | |
voda | 500 | mililitrů | |
čokoláda | 100 | gramů |
Recept
1.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 500 mililitrů • voda 500 mililitrů • cukr krystalový 100 gramů • rýže kulatozrnná 260 gramů
Mléko smícháme s vodou, cukrem a přidáme propláchnutou rýži. Uvaříme hustou kaši.
2.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů • cukr krystalový 25 gramů • pudink vanilkový 40 gramů
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme ve vodní lázni, ve studené vodě vychladnout na pokojovou teplotu.
5.
... a vychlazený pudink.
6.
cukrářské zdobení - čokoládové 100 gramů
Do dobře utřeného krému přisypeme čokoládové cukrářské zdobení.
7.
Formu (35 x 15 cm) vyložíme alobalem a na dno rozetřeme tvarohový krém.
9.
Čokoládovou rýži necháme vychladnout ve vodní lázni ve studené vodě. Vodu více krát vyměníme, aby nám rýže rychleji chladla.
10.
Rýži navrstvíme na tvarohovou náplň. Přikryjeme alobalem a necháme 24 hodin tuhnout v chladu.
11.
Před podáváním dezert vyklopíme a odstraníme alobal.
13.
Pokrájíme na dortové - trojúhelníkové řezy. Počet porcí si volíme velikostí trojúhelníků.
14.
Jednotlivé porce podebereme širokou lopatkou a servírujeme .
Dobrou chuť!