svetvemne.cz

Stracciatella tvarohovo-rýžové řezy

Nepečený krémový dezert.

 

Počet porcí: 10

Čas přípravy: 60 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie:    

 

 
 

1. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 500 ml  voda 500 ml  cukr krystalový 100 g  rýže kulatozrnná 260 g

Mléko smícháme s vodou, cukrem a přidáme propláchnutou rýži. Uvaříme hustou kaši.

2. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 ml  cukr krystalový 25 g  pudink vanilkový 40 g

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme ve vodní lázni, ve studené vodě vychladnout na pokojovou teplotu.

3. 

máslo 125 g  cukr práškový 75 g

Máslo utřeme s cukrem.

4. 

tvaroh jemný 20% tuku 500 g

Přimícháme tvaroh ...

5. 

... a vychlazený pudink.

6. 

cukrářské zdobení - čokoládové 100 g

Do dobře utřeného krému přisypeme čokoládové cukrářské zdobení.

7. 

Formu (35 x 15 cm) vyložíme alobalem a na dno rozetřeme tvarohový krém.

8. 

čokoláda 100 g

Do chladnoucí rýže zamícháme čokoládu.

9. 

Čokoládovou rýži necháme vychladnout ve vodní lázni ve studené vodě. Vodu více krát vyměníme, aby nám rýže rychleji chladla.

10. 

Rýži navrstvíme na tvarohovou náplň. Přikryjeme alobalem a necháme 24 hodin tuhnout v chladu.

11. 

Před podáváním dezert vyklopíme a odstraníme alobal.

12. 

cukrářské zdobení - čokoládové

Posypeme čokoládovým cukrářským zdobením.

13. 

Pokrájíme na dortové - trojúhelníkové řezy. Počet porcí si volíme velikostí trojúhelníků.

14. 

Jednotlivé porce podebereme širokou lopatkou a servírujeme .

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit