Stracciatella tvarohovo-rýžové řezy
![Stracciatella tvarohovo-rýžové řezy](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001294/img_cs_4x3/stracciatella-tvarohovo-ryzove-rezy_00180.jpg)
Nepečený krémový dezert.
recept,fotorecept,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,rýže kulatozrnná,tvaroh jemný 20% tuku,čokoláda,Zákusky,Nepečené
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 125 | gramů | |
cukr moučkový | 75 | gramů | |
cukrářské zdobení - čokoládové | 100 | gramů | |
cukrářské zdobení - čokoládové | - | ||
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 800 | mililitrů | |
máslo | 125 | gramů | |
pudink vanilkový | 40 | gramů | |
rýže kulatozrnná | 260 | gramů | |
tvaroh jemný 20% tuku | 500 | gramů | |
voda | 500 | mililitrů | |
čokoláda | 100 | gramů |
Recept
1.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 500 mililitrů • voda 500 mililitrů • cukr krystalový 100 gramů • rýže kulatozrnná 260 gramů
Mléko smícháme s vodou, cukrem a přidáme propláchnutou rýži. Uvaříme hustou kaši.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001294/small/IMG_7148.jpg)
2.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů • cukr krystalový 25 gramů • pudink vanilkový 40 gramů
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme ve vodní lázni, ve studené vodě vychladnout na pokojovou teplotu.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001294/small/IMG_7136.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001294/small/IMG_7129.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001294/small/IMG_7138.jpg)
5.
... a vychlazený pudink.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001294/small/IMG_7140.jpg)
6.
cukrářské zdobení - čokoládové 100 gramů
Do dobře utřeného krému přisypeme čokoládové cukrářské zdobení.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001294/small/IMG_7143.jpg)
7.
Formu (35 x 15 cm) vyložíme alobalem a na dno rozetřeme tvarohový krém.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001294/small/IMG_7146.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001294/small/IMG_7151.jpg)
9.
Čokoládovou rýži necháme vychladnout ve vodní lázni ve studené vodě. Vodu více krát vyměníme, aby nám rýže rychleji chladla.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001294/small/IMG_7152.jpg)
10.
Rýži navrstvíme na tvarohovou náplň. Přikryjeme alobalem a necháme 24 hodin tuhnout v chladu.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001294/small/IMG_7153.jpg)
11.
Před podáváním dezert vyklopíme a odstraníme alobal.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001294/small/IMG_7155.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001294/small/IMG_7158.jpg)
13.
Pokrájíme na dortové - trojúhelníkové řezy. Počet porcí si volíme velikostí trojúhelníků.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001294/small/IMG_7159.jpg)
14.
Jednotlivé porce podebereme širokou lopatkou a servírujeme .
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001294/small/IMG_7164.jpg)
Dobrou chuť!