Mascarpone-tvarohový zákusek s čokoládou

Zákusek plný těch nejoblíbenějších chutí. Samozřejmě, že nesmí chybět šlehačka. :)
recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,mascarpone,čokoláda 70%,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
Agar ( prášek ) | 4 14 | gramy kcal | |
cukr třtinový | 4 159 | polévkové lžíce kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrů kcal | |
tvaroh jemný měkký | 250 298 | gramů kcal | |
těsto lístkové | 275 1100 | gramů kcal | |
vanilkový lusk | 1 ?? | kus kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
čokoláda 70% | 100 560 | gramů kcal |
Recept
1.
těsto lístkové 275 gramů
Do formy (oválné cca 30 x 16 cm) vložíme rozválené listové těsto na papíře na pečení. Propícháme ho vidličkou.

2.
vejce slepičí 2 kusy • cukr třtinový 3 polévkové lžíce • tvaroh jemný měkký 250 gramů
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh.



5.
Rozpuštěnou čokoládu přidáme do tvarohové směsi. Promícháme. Vlijeme do formy s listovým těstem.

6.
Pečeme 50 min. při teplotě 180 °C.

7.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • cukr třtinový 1 polévková lžíce • vanilkový lusk 1 kus • Agar ( prášek ) 4 gramy
V hrnci přivedeme smetanu ke šlehání k varu, přidáme cukr, vanilku a agar a necháme sekundu přejít varem. Krém vylijeme do formy na pečení. Necháme ztuhnout v chladu.

Dobrou chuť!