Krémový třešňový zákusek

Podle tohoto receptu si připravíte jemný a lahodný zákusek s křupavou kůrkou, třešněmi, smetanou a mascarpone.
recept,fotorecept,třešně,mascarpone,smetana kyselá (14-18% tuku),štrudlové těsto - ručně tažené,Zákusky
Zákusky
Ukuchtil
Počet porcí
10
Hmotnost porce
167 g
Energie porce
317 kcal
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
| citronová kůra | ½ 2  | čajové lžičky kcal  | |
| cukr krystalový | 3 181  | polévkové lžíce kcal  | |
| mascarpone | 250 968  | gramů kcal  | |
| máslo | 50 367  | gramů kcal  | |
| skořice mletá | 1 13  | čajová lžička kcal  | |
| smetana kyselá (14-18% tuku) | 500 800  | mililitrů kcal  | |
| třešně | 600 390  | gramů kcal  | |
| vejce slepičí | 2 176  | kusy kcal  | |
| škrob bramborový | 3 12  | čajové lžičky kcal  | |
| štrudlové těsto - ručně tažené | 85 255  | gramů kcal  | 
Recept

2.
cukr krystalový 1 polévková lžíce • skořice mletá 1 čajová lžička • škrob bramborový 1 čajová lžička
Přimícháme uvedené ingredience.

3.
mascarpone 250 gramů • smetana kyselá (14-18% tuku) 500 mililitrů • cukr krystalový 2 polévkové lžíce • škrob bramborový 2 čajové lžičky • citronová kůra ½ čajové lžičky • vejce slepičí 2 kusy
Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy a spolu vyšleháme na hladký krém.

4.
štrudlové těsto - ručně tažené 85 gramů • máslo 15 gramů
Těsto rozprostřeme na menší máslem vymazaný pekáč. Okraje mohou výrazně přečnívat.

5.
Na těsto vylijeme rovnoměrně krém.

6.
Povrch pokryjeme směsí s třešněmi.

7.
máslo 35 gramů
Přečnívající okraje potřeme rozpuštěným máslem a překryjeme jimi třešňovou vrstvu.

8.
Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.
9.
Podáváme.

Dobrou chuť!






















