svetvemne.cz

Krémový třešňový zákusek

     

Podle tohoto receptu si připravíte jemný a lahodný zákusek s křupavou kůrkou, třešněmi, smetanou a mascarpone.

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Citronová kůra½čajové lžičky
Cukr krystalový3polévkové lžíce
Mascarpone250mililitrů
Máslo50gramů
Skořice mletá1čajová lžička
Smetana kyselá (14-18% tuku)500mililitrů
Třešně600gramů
Vejce slepičí2kusy
Škrob bramborový3čajové lžičky
Štrudlové těsto - ručně tažené85gramů

1. 

třešně 600 g

Třešně rozpůlíme a vypeckujeme.

2. 

cukr krystalový 1 PL  skořice mletá 1 ČL  škrob bramborový 1 ČL

Přimícháme uvedené ingredience.

3. 

mascarpone 250 ml  smetana kyselá (14-18% tuku) 500 ml  cukr krystalový 2 PL  škrob bramborový 2 ČL  citronová kůra ½ ČL  vejce slepičí 2 ks

Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy a spolu vyšleháme na hladký krém.

4. 

štrudlové těsto - ručně tažené 85 g  máslo 15 g

Těsto rozprostřeme na menší máslem vymazaný pekáč. Okraje mohou výrazně přečnívat.

5. 

Na těsto vylijeme rovnoměrně krém.

6. 

Povrch pokryjeme směsí s třešněmi.

7. 

máslo 35 g

Přečnívající okraje potřeme rozpuštěným máslem a překryjeme jimi třešňovou vrstvu.

8. 

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

9. 

Podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit