svetvemne.cz

Cheesecake s borůvkovou šlehačkou

     

Recept na přípravu na tento cheesecake je ozvláštněn ovocnou šlehačkou. Cheesecake je připraven v malé dortové formě o průměru 20 cm, proto pro více osob doporučujeme péct ve větší formě a zdvojnásobit množství surovin.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Příprava korpusu

sušenky máslové 150 g  máslo 75 g

Sušenky rozdrtíme v kuchyňském robotu nebo pomocí kuchyňského válečku. Promícháme s měkkým máslem. Utřeme homogenní hmotu, kterou utlačíme na dno máslem vymazané formy (průměr cca 20 cm).

Příprava korpusu

2. Příprava náplně

vejce slepičí 1 ks  mascarpone 250 g  tvaroh jemný 40 - 45% tuku 100 g  cukr vanilkový 24 g  cukr krystalový 90 g  sůl  pudink vanilkový 1 PL

Do větší misky dáme vajíčka, mascarpone sýr, tvaroh, cukr, špetku soli a pudink. Promícháme.

Příprava náplně

3. 

Náplň navrstvíme do formy na sušenkový korpus.

4. 

Pečeme v rozehřáté troubě 10 minut na nejvyšším stupni, pak snížíme teplotu na minimum a dopékáme 50-60 minut. Po dopečení se vám cheesecake bude uprostřed zdát polotekutý, avšak po vychladnutí ztuhne. Necháme při pokojové teplotě vychladnout a pak vložíme do chladničky.

5. 

kompotová šťáva 150 ml  cukr krystalový 2 PL  želé dortové čiré - prášek 6 g  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 g

Do hrnce vlijeme šťávu z oblíbeného kompotu, my jsme použili borůvkovou šťávu, přidáme želatinu, cukr a minutu vaříme, potom odstavíme a za stálého míchání necháme mírně vychladnout. Mírně vychladlé opatrně přimícháme k vyšlehané šlehačce.

6. 

Ovocnou šlehačku rozetřeme na upečený a vychladlý cheesecake.

7. 

bílá čokoláda

Povrch posypeme nastrouhanou bílou čokoládou a dáme vychladit. Dobře vychlazený koláč můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit