RECEPTY

Cheesecake s borůvkovou šlehačkou

Cheesecake s borůvkovou šlehačkou

Recept na přípravu na tento cheesecake je ozvláštněn ovocnou šlehačkou. Cheesecake je připraven v malé dortové formě o průměru 20 cm, proto pro více osob doporučujeme péct ve větší formě a zdvojnásobit množství surovin.

recept,fotorecept,mascarpone,kompotová šťáva,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

bílá čokoláda -
cukr krystalový90gramů
cukr krystalový2polévkové lžíce
cukr vanilkový24gramů
kompotová šťáva150mililitrů
mascarpone250gramů
máslo75gramů
pudink vanilkový1polévková lžíce
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250gramů
sušenky máslové150gramů
sůl-
tvaroh jemný 40 - 45% tuku100gramů
vejce slepičí1kus
želé dortové čiré - prášek6gramů

 

Recept

1. Příprava korpusu

sušenky máslové 150 gramů  máslo 75 gramů

Sušenky rozdrtíme v kuchyňském robotu nebo pomocí kuchyňského válečku. Promícháme s měkkým máslem. Utřeme homogenní hmotu, kterou utlačíme na dno máslem vymazané formy (průměr cca 20 cm).

2. Příprava náplně

vejce slepičí 1 kus  mascarpone 250 gramů  tvaroh jemný 40 - 45% tuku 100 gramů  cukr vanilkový 24 gramů  cukr krystalový 90 gramů  sůl  pudink vanilkový 1 polévková lžíce

Do větší misky dáme vajíčka, mascarpone sýr, tvaroh, cukr, špetku soli a pudink. Promícháme.

3. 

Náplň navrstvíme do formy na sušenkový korpus.

4. 

Pečeme v rozehřáté troubě 10 minut na nejvyšším stupni, pak snížíme teplotu na minimum a dopékáme 50-60 minut. Po dopečení se vám cheesecake bude uprostřed zdát polotekutý, avšak po vychladnutí ztuhne. Necháme při pokojové teplotě vychladnout a pak vložíme do chladničky.

5. 

kompotová šťáva 150 mililitrů  cukr krystalový 2 polévkové lžíce  želé dortové čiré - prášek 6 gramů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 gramů

Do hrnce vlijeme šťávu z oblíbeného kompotu, my jsme použili borůvkovou šťávu, přidáme želatinu, cukr a minutu vaříme, potom odstavíme a za stálého míchání necháme mírně vychladnout. Mírně vychladlé opatrně přimícháme k vyšlehané šlehačce.

6. 

Ovocnou šlehačku rozetřeme na upečený a vychladlý cheesecake.

7. 

bílá čokoláda

Povrch posypeme nastrouhanou bílou čokoládou a dáme vychladit. Dobře vychlazený koláč můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie