svetvemne.cz

Jahodový zákusek s mascarpone

     

Lahodný koláč z křehkého těsta, plněný nádivkou z mascarpone a ozdobený čerstvými jahodami.

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:    

 

 
 

1. Příprava křehkého těsta

mouka hladká 250 gramů  vejce slepičí 2 kusy  cukr krystalový 50 gramů  sůl  máslo 100 gramů

Z mouky, změklého másla, vajec, cukru a špetky soli vypracujeme křehké těsto. Necháme odpočinout na chladném místě cca. 15 minut.

Příprava křehkého těsta

2. Příprava nádivky

vejce slepičí 3 kusy  cukr krystalový 200 gramů

V míse utřeme vejce a cukr do pěny.

Příprava nádivky

3. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 750 gramů  vanilkový lusk 1 kus

V hrnci zahřejeme mléko, přidáme vanilku z vanilkového lusku.

4. 

mouka hladká 100 gramů

Do teplého mléka vmícháme vejce s cukrem. Nakonec přes sítko vsypeme mouku. Uvaříme hustou kaši.

5. 

mascarpone 250 gramů

Do kaše vmícháme mascarpone.

6. 

Do koláčové formy roztlačíme postupně těsto. Na korpus vlijeme mascarpone nádivku.

7. 

Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.

8. 

jahody 150 gramů

Zákusek necháme vychladnout a ozdobíme ho plátky čerstvých jahod.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit