Jahodový zákusek s mascarpone
Lahodný koláč z křehkého těsta, plněný nádivkou z mascarpone a ozdobený čerstvými jahodami.
recept,fotorecept,mascarpone,jahody,Zákusky,Sezónní recepty
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 250 | gramů | |
jahody | 150 | gramů | |
mascarpone | 250 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 750 | gramů | |
mouka hladká | 350 | gramů | |
máslo | 100 | gramů | |
sůl | - | ||
vanilkový lusk | 1 | kus | |
vejce slepičí | 5 |
Recept
1. Příprava křehkého těsta
mouka hladká 250 gramů • vejce slepičí 2 kusy • cukr krystalový 50 gramů • sůl • máslo 100 gramů
Z mouky, změklého másla, vajec, cukru a špetky soli vypracujeme křehké těsto. Necháme odpočinout na chladném místě cca. 15 minut.
2. Příprava nádivky
vejce slepičí 3 kusy • cukr krystalový 200 gramů
V míse utřeme vejce a cukr do pěny.
3.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 750 gramů • vanilkový lusk 1 kus
V hrnci zahřejeme mléko, přidáme vanilku z vanilkového lusku.
4.
mouka hladká 100 gramů
Do teplého mléka vmícháme vejce s cukrem. Nakonec přes sítko vsypeme mouku. Uvaříme hustou kaši.
6.
Do koláčové formy roztlačíme postupně těsto. Na korpus vlijeme mascarpone nádivku.
7.
Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!