svetvemne.cz

Jahodový zákusek s mascarpone

     

Lahodný koláč z křehkého těsta, plněný nádivkou z mascarpone a ozdobený čerstvými jahodami.

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. Příprava křehkého těsta

mouka hladká 250 g  vejce slepičí 2 ks  cukr krystalový 50 g  sůl  máslo 100 g

Z mouky, změklého másla, vajec, cukru a špetky soli vypracujeme křehké těsto. Necháme odpočinout na chladném místě cca. 15 minut.

Příprava křehkého těsta

2. Příprava nádivky

vejce slepičí 3 ks  cukr krystalový 200 g

V míse utřeme vejce a cukr do pěny.

Příprava nádivky

3. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 750 g  vanilkový lusk 1 ks

V hrnci zahřejeme mléko, přidáme vanilku z vanilkového lusku.

4. 

mouka hladká 100 g

Do teplého mléka vmícháme vejce s cukrem. Nakonec přes sítko vsypeme mouku. Uvaříme hustou kaši.

5. 

mascarpone 250 g

Do kaše vmícháme mascarpone.

6. 

Do koláčové formy roztlačíme postupně těsto. Na korpus vlijeme mascarpone nádivku.

7. 

Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.

8. 

jahody 150 g

Zákusek necháme vychladnout a ozdobíme ho plátky čerstvých jahod.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit