Opilé želatinové řezy

Málo těsta, želatina, hodně ovoce a ještě více šlehačky.
recept,fotorecept,želé dortové čiré - prášek,ovoce různé,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 100 402 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 80 311 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 10 8 | gramů kcal | |
likér karamelový | 2 93 | polévkové lžíce kcal | |
mouka hladká | 300 1041 | gramů kcal | |
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
máslo | 130 955 | gramů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
ovoce různé | 700 386 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrů kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
voda | 300 0 | mililitrů kcal | |
víno červené suché | 150 123 | mililitrů kcal | |
ztužovač šlehačky | 10 35 | gramů kcal | |
želé dortové čiré - prášek | 75 285 | gramů kcal |
Recept
1. Příprava těsta
mouka hladká 300 gramů • cukr moučkový 80 gramů • vejce slepičí 1 kus • máslo 130 gramů • kypřicí prášek do pečiva 10 gramů
Smícháme mouku, cukr, vejce, máslo a prášek do pečiva.

2.
Vypracujeme těsto, polovinu těsta vyválíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme 15 minut na 180 °C.

3. Pečeme
Stejným způsobem upečeme druhou polovinu těsta.

4. Želatinová náplň
želé dortové čiré - prášek 75 gramů • cukr krystalový 100 gramů • voda 300 mililitrů • víno červené suché 150 mililitrů
Želé v prášku smícháme s cukrem, vodou a červeným vínem. Přivedeme k varu.

5. Nakrájíme ovoce
ovoce různé 700 gramů
Na menší kousky nakrájeného ovoce dáme do misky. Třetinu ovoce odložíme stranou na závěrečné zdobení.

6. Želatinu spojíme s ovocem
Ovoce v misce zalijeme horkou želatinovou směsí. Za občasného promíchání necháme vychladnout. Misku uložíme do ledničky, želé nám pomalu (občasným promícháním) ztuhne.

7. Želatinu naneseme na korpus
Ztuhlé želé opatrně naneseme na korpus. Přikryjeme druhým korpusem.

8. Pokryjeme šlehačkou
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • ztužovač šlehačky 10 gramů • likér karamelový 2 polévkové lžíce
Smetanu vyšleháme spolu s přidáním ztužovače dotuha. Do šlehačky přidáme karamelový likér. Naneseme ji na horní korpus. Posypeme zbylými kousky ovoce.

Dobrou chuť!