Karamelovo-banánový zákusek

Recept na výborný zákusek s banány a karamelovou nádivkou.
recept,fotorecept,cukr krystalový,cukr krystalový,smetana ke šlehání (30-33% tuku),banán,ořechy vlašské,Zákusky
Zákusky
Ingredience
Ingredience
banán | 6 513 | kcal | |
cukr krystalový | 400 1608 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 15 12 | gramů kcal | |
mléko | 200 96 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 210 729 | gramů kcal | |
máslo | 250 1835 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 100 899 | mililitrů kcal | |
ořechy vlašské | 0 ?? | kcal | |
pudink vanilkový | 40 142 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 200 622 | mililitrů kcal | |
sůl | 1 0 | špetka kcal | |
vaječný bílek | 5 85 | kcal | |
vaječný žloutek | 5 285 | kcal | |
voda | 100 0 | mililitrů kcal | |
čokoláda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
vaječný žloutek 5 ks • cukr krystalový 200 gramů • voda 100 mililitrů • olej slunečnicový 100 mililitrů • mouka hladká 210 gramů • kypřicí prášek do pečiva 15 gramů • vaječný bílek 5 ks • sůl 1 špetka
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do žloutkové masy. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme při 180 °C asi 15-20 minut.

2. Příprava krému
cukr krystalový 200 gramů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů
Na mírném ohni zkaramelizujeme krystalový cukr. Když je karamel bez hrudek, přilijeme k němu smetanu. Karamel po přilití okamžitě ztuhne, ale po krátkém vaření na mírném ohni se opět rozpustí ve smetaně.

3.
pudink vanilkový 40 gramů • mléko 200 mililitrů • máslo 250 gramů
Po rozpuštění přilijeme ke karamelu mléko rozmíchané s vanilkovým pudinkem (Zlatým klasem). Krátce povaříme do zhoustnutí. Po vychladnutí karamelu postupně přimícháváme změklé máslo.



Dobrou chuť!