svetvemne.cz

Tvarohovo-višňové řezy

     

Oblíbené Bolero řezy se slaďoučké pařížským krémem, plné višní a tvarohu.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

vaječný žloutek 4 ks  cukr práškový 80 g

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

2. 

vaječný bílek 4 ks  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

3. 

voda 4 PL  olej slunečnicový 4 PL  mouka polohrubá 40 g  mouka hladká 40 g  soda bikarbona 1 ČL

K žloutkům vmícháme uvedené ingredience.

4. 

5. 

kakao - prášek 1 PL

Přidáme sníh z bílků...

6. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vylijeme do formy (25 x 25 cm) vymazané máslem a vysypané moukou.

7. 

Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C.

8. 

višňový kompot 680 g  cukr krystalový 50 g

Kompotované višně vypeckujeme (350 g) a spolu s částí kompotové šťávy (200 ml) je vložíme do hrnce. Přisypeme cukr a přivedeme k varu.

9. 

škrob kukuřičný 70 g

Ve zbytku šťávy rozmícháme kukuřičný škrob a přilijeme k višním. Vaříme do zhoustnutí.

10. 

Vychladíme ve studené vodní lázni.

11. 

tvaroh jemný měkký 500 g  cukr práškový 40 g  cukr vanilkový 20 g

Tvaroh utřeme s práškovým a vanilkovým cukrem.

12. 

Tvaroh natřeme na korpus.

13. 

Na tvaroh natřeme připravené višně a zákusek vložíme na půlhodinu do lednice.

14. 

Pařížský krém s čokoládou recept

Podle uvedeného receptu si připravíme krém. Na zákusek stačí krém z poloviční dávky ingrediencí uvedených v receptu.

15. 

Krém natřeme na višně, uhladíme...

16. 

čokoláda 85%

...a posypeme strouhanou čokoládou.

17. 

Necháme ztuhnout v chladu a nakrájíme na porce. Zákusek se lépe krájí dobře ztuhlý, avšak před samotnou konzumací řezů je dobré, aby ho nechat alespoň 20 minut při pokojové teplotě - krém je pak chutnější.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit