RECEPTY

Tvarohovo-višňové řezy

Tvarohovo-višňové řezy

Oblíbené Bolero řezy se slaďoučké pařížským krémem, plné višní a tvarohu.

recept,fotorecept,Pařížský krém s čokoládou,višňový kompot,tvaroh jemný měkký,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

Pařížský krém s čokoládou recept-
cukr krystalový50gramů
cukr moučkový120gramů
cukr vanilkový20gramů
kakao - prášek1polévková lžíce
mouka hladká40gramů
mouka polohrubá40gramů
mouka polohrubá-
máslo-
olej slunečnicový4polévkové lžíce
soda bikarbona1čajová lžička
sůl1špetka
tvaroh jemný měkký500gramů
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy
višňový kompot680gramů
voda4polévkové lžíce
čokoláda 85%-
škrob kukuřičný70gramů

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 4 kusy  cukr moučkový 80 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

2. 

vaječný bílek 4 kusy  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

3. 

voda 4 polévkové lžíce  olej slunečnicový 4 polévkové lžíce  mouka polohrubá 40 gramů  mouka hladká 40 gramů  soda bikarbona 1 čajová lžička

K žloutkům vmícháme uvedené ingredience.

4. 

5. 

kakao - prášek 1 polévková lžíce

Přidáme sníh z bílků...

6. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vylijeme do formy (25 x 25 cm) vymazané máslem a vysypané moukou.

7. 

Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C.

8. 

višňový kompot 680 gramů  cukr krystalový 50 gramů

Kompotované višně vypeckujeme (350 g) a spolu s částí kompotové šťávy (200 ml) je vložíme do hrnce. Přisypeme cukr a přivedeme k varu.

9. 

škrob kukuřičný 70 gramů

Ve zbytku šťávy rozmícháme kukuřičný škrob a přilijeme k višním. Vaříme do zhoustnutí.

10. 

Vychladíme ve studené vodní lázni.

11. 

tvaroh jemný měkký 500 gramů  cukr moučkový 40 gramů  cukr vanilkový 20 gramů

Tvaroh utřeme s práškovým a vanilkovým cukrem.

12. 

Tvaroh natřeme na korpus.

13. 

Na tvaroh natřeme připravené višně a zákusek vložíme na půlhodinu do lednice.

14. 

Pařížský krém s čokoládou recept

Podle uvedeného receptu si připravíme krém. Na zákusek stačí krém z poloviční dávky ingrediencí uvedených v receptu.

15. 

Krém natřeme na višně, uhladíme...

16. 

čokoláda 85%

...a posypeme strouhanou čokoládou.

17. 

Necháme ztuhnout v chladu a nakrájíme na porce. Zákusek se lépe krájí dobře ztuhlý, avšak před samotnou konzumací řezů je dobré, aby ho nechat alespoň 20 minut při pokojové teplotě - krém je pak chutnější.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie