Tvarohovo-višňové řezy
Oblíbené Bolero řezy se slaďoučké pařížským krémem, plné višní a tvarohu.
recept,fotorecept,Pařížský krém s čokoládou,višňový kompot,tvaroh jemný měkký,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky
Ingredience
Ingredience
Pařížský krém s čokoládou recept | - | ||
cukr krystalový | 50 | gramů | |
cukr moučkový | 120 | gramů | |
cukr vanilkový | 20 | gramů | |
kakao - prášek | 1 | polévková lžíce | |
mouka hladká | 40 | gramů | |
mouka polohrubá | 40 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | - | ||
olej slunečnicový | 4 | polévkové lžíce | |
soda bikarbona | 1 | čajová lžička | |
sůl | 1 | špetka | |
tvaroh jemný měkký | 500 | gramů | |
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 4 | kusy | |
višňový kompot | 680 | gramů | |
voda | 4 | polévkové lžíce | |
čokoláda 85% | - | ||
škrob kukuřičný | 70 | gramů |
Recept
3.
voda 4 polévkové lžíce • olej slunečnicový 4 polévkové lžíce • mouka polohrubá 40 gramů • mouka hladká 40 gramů • soda bikarbona 1 čajová lžička
K žloutkům vmícháme uvedené ingredience.
4.
7.
Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C.
8.
višňový kompot 680 gramů • cukr krystalový 50 gramů
Kompotované višně vypeckujeme (350 g) a spolu s částí kompotové šťávy (200 ml) je vložíme do hrnce. Přisypeme cukr a přivedeme k varu.
9.
škrob kukuřičný 70 gramů
Ve zbytku šťávy rozmícháme kukuřičný škrob a přilijeme k višním. Vaříme do zhoustnutí.
10.
Vychladíme ve studené vodní lázni.
11.
tvaroh jemný měkký 500 gramů • cukr moučkový 40 gramů • cukr vanilkový 20 gramů
Tvaroh utřeme s práškovým a vanilkovým cukrem.
12.
Tvaroh natřeme na korpus.
13.
Na tvaroh natřeme připravené višně a zákusek vložíme na půlhodinu do lednice.
14.
Pařížský krém s čokoládou recept
Podle uvedeného receptu si připravíme krém. Na zákusek stačí krém z poloviční dávky ingrediencí uvedených v receptu.
15.
Krém natřeme na višně, uhladíme...
17.
Necháme ztuhnout v chladu a nakrájíme na porce. Zákusek se lépe krájí dobře ztuhlý, avšak před samotnou konzumací řezů je dobré, aby ho nechat alespoň 20 minut při pokojové teplotě - krém je pak chutnější.
Dobrou chuť!