Tvarohovo-karamelový zákusek

Jemný zákusek plný tvarohu.
recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,pudink karamelový - prášek ,mléko slazené karamelové kondenzované,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 60 242 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 60 233 | gramů kcal | |
mléko | 500 240 | mililitrů kcal | |
mléko slazené karamelové kondenzované | 150 503 | gramů kcal | |
pudink karamelový - prášek | 60 213 | gramů kcal | |
tvaroh jemný měkký | 750 893 | gramů kcal | |
těsto lístkové | 500 2000 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 5 85 | kcal | |
vaječný žloutek | 5 285 | kcal | |
šlehačka | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
těsto lístkové 500 gramů
Listové těsto rozválíme tak, aby nám po vložení do plechu (42 x 32cm) pokrylo celé boční stěny. Zbytky těsta v horních rozích plechu odřízneme.

2.
tvaroh jemný měkký 750 gramů • vaječný žloutek 5 ks • cukr krystalový 60 gramů • mléko 500 mililitrů • pudink karamelový - prášek 60 gramů • mléko slazené karamelové kondenzované 150 gramů
Tvaroh rozšleháme se žloutky, cukrem, mlékem, pudinkem a kondenzovaným mlékem na jemno.

3.
Tekutou směs vylijeme na těsto.

4.
Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C 25-30 minut. Upečený koláč vyjmeme z trouby.


6.
Sníh natřeme na ztuhlou tvarohovou nádivku.

7.
Vložíme zpět do horké trouby a sníh 5-8 minut zapečeme. Zákusek necháme dobře vychladnout, pak ho vložíme na dvě hodiny do chladničky.

8.
Před podáváním odkrojíme konce s malou částí nádivky (ty sníme sami na "ocutnávku"). Zbytek nakrájíme na řezy, ozdobíme šlehačkou a podle chuti ovocem.

Dobrou chuť!