RECEPTY

Tvarohovo-karamelový zákusek

Tvarohovo-karamelový zákusek

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Jemný zákusek plný tvarohu.

recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,pudink karamelový - prášek ,mléko slazené karamelové kondenzované,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

24

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

60

242

gramů

kcal

cukr moučkový

60

233

gramů

kcal

mléko

500

240

mililitrů

kcal

mléko slazené karamelové kondenzované

150

503

gramů

kcal

pudink karamelový - prášek

60

213

gramů

kcal

tvaroh jemný měkký

750

893

gramů

kcal

těsto lístkové

500

2000

gramů

kcal

vaječný bílek

5

85

kcal

vaječný žloutek

5

285

kcal

šlehačka

0

??

kcal

 

Recept

1. 

těsto lístkové 500 gramů

Listové těsto rozválíme tak, aby nám po vložení do plechu (42 x 32cm) pokrylo celé boční stěny. Zbytky těsta v horních rozích plechu odřízneme.

Listové těsto rozválíme tak, aby nám po...

2. 

tvaroh jemný měkký 750 gramů  vaječný žloutek 5 ks  cukr krystalový 60 gramů  mléko 500 mililitrů  pudink karamelový - prášek  60 gramů  mléko slazené karamelové kondenzované 150 gramů

Tvaroh rozšleháme se žloutky, cukrem, mlékem, pudinkem a kondenzovaným mlékem na jemno.

Tvaroh rozšleháme se žloutky, cukrem, mlékem,...

3. 

Tekutou směs vylijeme na těsto.

Tekutou směs vylijeme na těsto....

4. 

Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C 25-30 minut. Upečený koláč vyjmeme z trouby.

Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C 25-30...

5. 

vaječný bílek 5 ks  cukr moučkový 60 gramů

Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh.

Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh....

6. 

Sníh natřeme na ztuhlou tvarohovou nádivku.

Sníh natřeme na ztuhlou tvarohovou nádivku....

7. 

Vložíme zpět do horké trouby a sníh 5-8 minut zapečeme. Zákusek necháme dobře vychladnout, pak ho vložíme na dvě hodiny do chladničky.

Vložíme zpět do horké trouby a sníh 5-8 minut...

8. 

šlehačka

Před podáváním odkrojíme konce s malou částí nádivky (ty sníme sami na "ocutnávku"). Zbytek nakrájíme na řezy, ozdobíme šlehačkou a podle chuti ovocem.

Před podáváním odkrojíme konce s malou...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit