svetvemne.cz

Tvarohovo-karamelový zákusek

    

Jemný zákusek plný tvarohu.

Ukuchtil

Počet porcí

24

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

těsto lístkové 500 gramů

Listové těsto rozválíme tak, aby nám po vložení do plechu (42 x 32cm) pokrylo celé boční stěny. Zbytky těsta v horních rozích plechu odřízneme.

2. 

tvaroh jemný měkký 750 gramů  vaječný žloutek 5 ks  cukr krystalový 60 gramů  mléko 500 mililitrů  pudink karamelový - prášek  60 gramů  mléko slazené karamelové kondenzované 150 gramů

Tvaroh rozšleháme se žloutky, cukrem, mlékem, pudinkem a kondenzovaným mlékem na jemno.

3. 

Tekutou směs vylijeme na těsto.

4. 

Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C 25-30 minut. Upečený koláč vyjmeme z trouby.

5. 

vaječný bílek 5 ks  cukr práškový 60 gramů

Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh.

6. 

Sníh natřeme na ztuhlou tvarohovou nádivku.

7. 

Vložíme zpět do horké trouby a sníh 5-8 minut zapečeme. Zákusek necháme dobře vychladnout, pak ho vložíme na dvě hodiny do chladničky.

8. 

šlehačka

Před podáváním odkrojíme konce s malou částí nádivky (ty sníme sami na "ocutnávku"). Zbytek nakrájíme na řezy, ozdobíme šlehačkou a podle chuti ovocem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit