RECEPTY

Tvarohový krémeš

Tvarohový krémeš

Rychlý jednoduchý zákusek.

recept,fotorecept,těsto lístkové,tvaroh jemný měkký,vaječný žloutek,vaječný bílek,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový180gramů
cukr moučkový120
cukr vanilkový20gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%½litru
pudink vanilkový40gramů
tvaroh jemný měkký500gramů
těsto lístkové300gramů
vaječný bílek5
vaječný žloutek5

 

Recept

1. 

těsto lístkové 300 gramů

Listové těsto rozválíme a vložíme ho na plech tak, aby pokrylo i boční strany.

2. 

tvaroh jemný měkký 500 gramů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% ½ litru  cukr vanilkový 20 gramů  pudink vanilkový 40 gramů  cukr moučkový 120  vaječný žloutek 5 ks

Tvaroh utřeme s mlékem, vanilkovým cukrem, pudinkem, práškovým cukrem a žloutky na tekutou směs.

3. 

Směs vylijeme na těsto a v rozehřáté troubě na 180 °C 25-30 minut pečeme. Za tu dobu tekutá směs ztuhne.

4. 

vaječný bílek 5 ks  cukr moučkový 180 gramů

Bílky vyšleháme na tuhý sníh a zašleháme do něj cukr.

5. 

Cukrovou pěnu vylijeme na upečený koláč a rovnoměrně rozetřeme.

6. 

Zákusek vložíme opět do trouby a 5-10 minut dopečeme. Bílková pěna musí jemně zhnědnout. Vychlazený rozkrájíme na větší čtverce. Při krájení je dobré máčet si nůž při každém řezu do studené vody, nebude se lepit. Zákusek je nejchutnější pokud ho před podáváním uložíme na 2 hodiny do ledničky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie