Karamelový maxi větrník

Milujete větrníky a odrazuje vás poměrně náročná příprava či předchozí nezdary? Zkuste náš maxi větrník a neprohloupíte. Chutná klasicky úžasně a za úspěch při jeho přípravě se můžeme zaručit. :-)
recept,fotorecept,cukr krystalový,pudink karamelový - prášek ,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Ukuchtil
Počet porcí
12
Hmotnost porce
235 g
Energie porce
565 kcal
Čas přípravy
1 h. 30 min.
Obtížnost
vysoká
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 225 905 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 100 388 | gramů kcal | |
mléko | 600 288 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 155 538 | gramů kcal | |
máslo | 305 2239 | gramů kcal | |
pudink karamelový - prášek | 80 284 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 1555 | mililitrů kcal | |
vejce slepičí | 6 528 | kcal | |
voda | 500 0 | mililitrů kcal | |
ztužovač šlehačky | 15 53 | gramů kcal |
Recept

3.
Na mírném plameni 10 min těsto vaříme - odpalujeme, čili mícháme a mícháme.


5.
Polovinu těsta rovnoměrně rozetřeme do silikonové formy na koláč o průměru 28 cm. V jiné formě použijeme při pečení papír na pečení.

6.
Pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Během pečení troubu neotvíráme!

7.
Vychlazený korpus přendáme na velký talíř dnem vzhůru. Do chladné formy rozetřeme druhou polovinu těsta.

8.
Upečeme jako první korpus a necháme vychladnout.

9.
mléko 600 mililitrů • cukr krystalový 25 gramů • pudink karamelový - prášek 80 gramů
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustší pudink. Necháme vychladnout.


11.
Máslo spojíme s pudinkem a vymícháme hladký krém. Krém natřeme na připravený korpus na talíři.

12.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 400 mililitrů • ztužovač šlehačky 15 gramů
Vyšleháme smetanu a šlehačku natřeme na krém. Na šlehačku přeložíme druhý korpus, už ne dnem vzhůru. :-)

13.
cukr krystalový 200 gramů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 mililitrů
Z cukru uděláme karamel. Opatrně přilijeme smetanu (pění) a rozmícháme.

14.
Karamelem polijeme povrch větrníku a také natřeme pomocí štětce boky.

15.
Větrník uložíme do chladničky nejméně na 6 hodin. Před podáváním nakrájíme na dortové řezy (doporučujeme použít zoubkovaný nůž a zpočátku, než překrojíme vrchní korpus, jemné krájení).

Dobrou chuť!