RECEPTY

Karamelový maxi větrník

Karamelový maxi větrník

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Milujete větrníky a odrazuje vás poměrně náročná příprava či předchozí nezdary? Zkuste náš maxi větrník a neprohloupíte. Chutná klasicky úžasně a za úspěch při jeho přípravě se můžeme zaručit. :-)

recept,fotorecept,cukr krystalový,pudink karamelový - prášek ,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Hmotnost porce

235 g

Energie porce

565 kcal

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Zákusky  

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

225

905

gramů

kcal

cukr moučkový

100

388

gramů

kcal

mléko

600

288

mililitrů

kcal

mouka hladká

155

538

gramů

kcal

máslo

305

2239

gramů

kcal

pudink karamelový - prášek

80

284

gramů

kcal

smetana ke šlehání (30-33% tuku)

500

1555

mililitrů

kcal

vejce slepičí

6

528

kcal

voda

500

0

mililitrů

kcal

ztužovač šlehačky

15

53

gramů

kcal

 

Recept

1. 

voda 500 mililitrů  máslo 155 gramů

Vodu mírně zahřejeme v hrnci a rozpustíme v ní máslo.

Vodu mírně zahřejeme v hrnci a rozpustíme v...

2. 

mouka hladká 155 gramů

Přisypeme mouku, zamícháme a přivedeme do varu.

Přisypeme mouku, zamícháme a přivedeme do...

3. 

Na mírném plameni 10 min těsto vaříme - odpalujeme, čili mícháme a mícháme.

Na mírném plameni 10 min těsto vaříme -...

4. 

vejce slepičí 6 ks

Těsto necháme vychladnout a postupně, po jednom v něm rozmícháváme vajíčka.

Těsto necháme vychladnout a postupně, po jednom...

5. 

Polovinu těsta rovnoměrně rozetřeme do silikonové formy na koláč o průměru 28 cm. V jiné formě použijeme při pečení papír na pečení.

Polovinu těsta rovnoměrně rozetřeme do...

6. 

Pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Během pečení troubu neotvíráme!

Pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C asi 30...

7. 

Vychlazený korpus přendáme na velký talíř dnem vzhůru. Do chladné formy rozetřeme druhou polovinu těsta.

Vychlazený korpus přendáme na velký talíř...

8. 

Upečeme jako první korpus a necháme vychladnout.

Upečeme jako první korpus a necháme...

9. 

mléko 600 mililitrů  cukr krystalový 25 gramů  pudink karamelový - prášek  80 gramů

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustší pudink. Necháme vychladnout.

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme...

10. 

máslo 150 gramů  cukr moučkový 100 gramů

Máslo utřeme s cukrem.

Máslo utřeme s cukrem....

11. 

Máslo spojíme s pudinkem a vymícháme hladký krém. Krém natřeme na připravený korpus na talíři.

Máslo spojíme s pudinkem a vymícháme hladký...

12. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 400 mililitrů  ztužovač šlehačky  15 gramů

Vyšleháme smetanu a šlehačku natřeme na krém. Na šlehačku přeložíme druhý korpus, už ne dnem vzhůru. :-)

Vyšleháme smetanu a šlehačku natřeme na...

13. 

cukr krystalový 200 gramů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 mililitrů

Z cukru uděláme karamel. Opatrně přilijeme smetanu (pění) a rozmícháme.

Z cukru uděláme karamel. Opatrně přilijeme...

14. 

Karamelem polijeme povrch větrníku a také natřeme pomocí štětce boky.

Karamelem polijeme povrch větrníku a také...

15. 

Větrník uložíme do chladničky nejméně na 6 hodin. Před podáváním nakrájíme na dortové řezy (doporučujeme použít zoubkovaný nůž a zpočátku, než překrojíme vrchní korpus, jemné krájení).

Větrník uložíme do chladničky nejméně na 6...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit