Karamelový maxi větrník
Milujete větrníky a odrazuje vás poměrně náročná příprava či předchozí nezdary? Zkuste náš maxi větrník a neprohloupíte. Chutná klasicky úžasně a za úspěch při jeho přípravě se můžeme zaručit. :-)
recept,fotorecept,cukr krystalový,pudink karamelový - prášek ,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 225 | gramů | |
cukr moučkový | 100 | gramů | |
mléko | 600 | mililitrů | |
mouka hladká | 155 | gramů | |
máslo | 305 | gramů | |
pudink karamelový - prášek | 80 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 | mililitrů | |
vejce slepičí | 6 | ||
voda | 500 | mililitrů | |
ztužovač šlehačky | 15 | gramů |
Recept
3.
Na mírném plameni 10 min těsto vaříme - odpalujeme, čili mícháme a mícháme.
5.
Polovinu těsta rovnoměrně rozetřeme do silikonové formy na koláč o průměru 28 cm. V jiné formě použijeme při pečení papír na pečení.
6.
Pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Během pečení troubu neotvíráme!
7.
Vychlazený korpus přendáme na velký talíř dnem vzhůru. Do chladné formy rozetřeme druhou polovinu těsta.
8.
Upečeme jako první korpus a necháme vychladnout.
9.
mléko 600 mililitrů • cukr krystalový 25 gramů • pudink karamelový - prášek 80 gramů
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustší pudink. Necháme vychladnout.
11.
Máslo spojíme s pudinkem a vymícháme hladký krém. Krém natřeme na připravený korpus na talíři.
12.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 400 mililitrů • ztužovač šlehačky 15 gramů
Vyšleháme smetanu a šlehačku natřeme na krém. Na šlehačku přeložíme druhý korpus, už ne dnem vzhůru. :-)
13.
cukr krystalový 200 gramů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 mililitrů
Z cukru uděláme karamel. Opatrně přilijeme smetanu (pění) a rozmícháme.
14.
Karamelem polijeme povrch větrníku a také natřeme pomocí štětce boky.
15.
Větrník uložíme do chladničky nejméně na 6 hodin. Před podáváním nakrájíme na dortové řezy (doporučujeme použít zoubkovaný nůž a zpočátku, než překrojíme vrchní korpus, jemné krájení).
Dobrou chuť!