Kaštanový krémešový řez
Jednoduchý zákusek plný kaštanové chuti.
recept,fotorecept,těsto lístkové,kaštanové pyré,tvaroh jemný měkký,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 120 | gramů | |
kaštanové pyré | 500 | gramů | |
mléko | 600 | mililitrů | |
mouka hladká | - | ||
pudink vanilkový | 120 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 | mililitrů | |
tvaroh jemný měkký | 500 | gramů | |
těsto lístkové | 500 | gramů | |
vejce slepičí | 5 | ||
ztužovač šlehačky | 24 | gramů |
Recept
1.
těsto lístkové 500 gramů • mouka hladká
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na rozměr asi 38 x 48 cm.
2.
Těsto vložíme na plech tak, aby pokrylo celé okraje. Přebytečné těsto v rozích odřízneme.
3.
kaštanové pyré 500 gramů • vejce slepičí 5 ks
Do hluboké mísy dáme vejce a přidáme rozmrazené kaštanové pyré.
4.
tvaroh jemný měkký 500 gramů • pudink vanilkový 120 gramů • cukr krystalový 120 gramů
Přidáme tvaroh, přisypeme pudinkový prášek a cukr.
6.
Nalijeme na těsto.
7.
Rozehřejeme troubu na 180 °C a pečeme 25 - 30 minut. Za tu dobu tekutá směs ztuhne. Necháme vychladnout.
8.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů • ztužovač šlehačky 24 gramů
Ze smetany a ztužovače ušleháme šlehačku a rovnoměrně ji natřeme na zákusek. Vložíme do ledničky na 2 hodiny.
9.
Před podáváním krájíme na větší či menší trojúhelníky podle chuti. Počet porcí závisí na velikosti nakrájených trojúhelníků.
Dobrou chuť!