Krémové jahodové řezy s tvarohem
Úžasně jemné a šťavnaté řezy, plné jahod a oblíbeného krému z tvarohu.
recept,fotorecept,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,pudink vanilkový,tvaroh jemný měkký,smetana ke šlehání (30-33% tuku),jahody (mražené),jahody,Zákusky
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 140 | gramů | |
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
cukr moučkový | 80 | gramů | |
jahody | 500 | gramů | |
jahody (mražené) | 500 | gramů | |
kakao - prášek | 25 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 1.5 | čajové lžičky | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 600 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 80 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | - | ||
máslo | 160 | gramů | |
pudink vanilkový | 74 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
sůl | 1 | špetka | |
tvaroh jemný měkký | 500 | gramů | |
vaječný bílek | 6 | ||
vaječný žloutek | 6 | ||
voda | 25 | mililitrů | |
škrob kukuřičný | 1 | čajová lžička |
Recept
4.
mouka polohrubá 80 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1.5 čajové lžičky
Mouku smícháme s kypřícím práškem a střídavě se sněhem z bílků přimícháváme ke žloutkům.
6.
Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C.
7.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 600 mililitrů • cukr krystalový 140 gramů • pudink vanilkový 74 gramů
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme mírně vychladit...
11.
jahody (mražené) 500 gramů • jahody 500 gramů
Na zákusek je vhodné použít kombinaci mrazených (případně kompotovaných) a čerstvých jahod. Mrazené jahody rozmrazíme a do hrnku slijeme část šťávy. Jahody poklademe na korpus, pokapeme zbytkem šťávy. Na tuto vrstvu poklademe čerstvé jahody.
12.
cukr krystalový 1 čajová lžička • škrob kukuřičný 1 čajová lžička
Do slité šťávy (100 ml) z rozmrazených jahod přidáme cukr, kukuřičný škrob a uvaříme hustý sirup.
13.
Na jahody navrstvíme krém a ozdobíme hustým jahodovým sirupem. Necháme ztuhnout v chladu.
Dobrou chuť!