Krémové jahodové řezy s tvarohem

Úžasně jemné a šťavnaté řezy, plné jahod a oblíbeného krému z tvarohu.
recept,fotorecept,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,pudink vanilkový,tvaroh jemný měkký,smetana ke šlehání (30-33% tuku),jahody (mražené),jahody,Zákusky,Sezónní recepty
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 140 563 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 1 21 | čajová lžička kcal | |
cukr moučkový | 80 311 | gramů kcal | |
jahody | 500 215 | gramů kcal | |
jahody (mražené) | 500 175 | gramů kcal | |
kakao - prášek | 25 77 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 1.5 6 | čajové lžičky kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 600 384 | mililitrů kcal | |
mouka polohrubá | 80 285 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
máslo | 160 1175 | gramů kcal | |
pudink vanilkový | 74 263 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrů kcal | |
sůl | 1 0 | špetka kcal | |
tvaroh jemný měkký | 500 595 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 6 101 | kcal | |
vaječný žloutek | 6 342 | kcal | |
voda | 25 0 | mililitrů kcal | |
škrob kukuřičný | 1 19 | čajová lžička kcal |
Recept



4.
mouka polohrubá 80 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1.5 čajové lžičky
Mouku smícháme s kypřícím práškem a střídavě se sněhem z bílků přimícháváme ke žloutkům.


6.
Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C.

7.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 600 mililitrů • cukr krystalový 140 gramů • pudink vanilkový 74 gramů
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme mírně vychladit...




11.
jahody (mražené) 500 gramů • jahody 500 gramů
Na zákusek je vhodné použít kombinaci mrazených (případně kompotovaných) a čerstvých jahod. Mrazené jahody rozmrazíme a do hrnku slijeme část šťávy. Jahody poklademe na korpus, pokapeme zbytkem šťávy. Na tuto vrstvu poklademe čerstvé jahody.

12.
cukr krystalový 1 čajová lžička • škrob kukuřičný 1 čajová lžička
Do slité šťávy (100 ml) z rozmrazených jahod přidáme cukr, kukuřičný škrob a uvaříme hustý sirup.

13.
Na jahody navrstvíme krém a ozdobíme hustým jahodovým sirupem. Necháme ztuhnout v chladu.

Dobrou chuť!