svetvemne.cz

Krémové jahodové řezy s tvarohem

     

Úžasně jemné a šťavnaté řezy, plné jahod a oblíbeného krému z tvarohu.

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:    

 

 
 

1. 

vaječný žloutek 6 ks  cukr práškový 80 g

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

2. 

kakao - prášek 25 g  voda 25 ml

Přimícháme kakao a vodu.

3. 

vaječný bílek 6 ks  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

4. 

mouka polohrubá 80 g  kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL

Mouku smícháme s kypřícím práškem a střídavě se sněhem z bílků přimícháváme ke žloutkům.

5. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vylijeme na plech (35 x 40 cm) vymazaný máslem a vysypaný moukou.

6. 

Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C.

7. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 600 ml  cukr krystalový 140 g  pudink vanilkový 74 g

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme mírně vychladit...

8. 

máslo 160 g

... a do pudinku zašleháme máslo.

9. 

tvaroh jemný měkký 500 g

Vmícháme studený tvaroh...

10. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 ml

... a ze smetany vyšlehanou šlehačku.

11. 

jahody (mražené) 500 g  jahody 500 g

Na zákusek je vhodné použít kombinaci mrazených (případně kompotovaných) a čerstvých jahod. Mrazené jahody rozmrazíme a do hrnku slijeme část šťávy. Jahody poklademe na korpus, pokapeme zbytkem šťávy. Na tuto vrstvu poklademe čerstvé jahody.

12. 

cukr krystalový 1 ČL  škrob kukuřičný 1 ČL

Do slité šťávy (100 ml) z rozmrazených jahod přidáme cukr, kukuřičný škrob a uvaříme hustý sirup.

13. 

Na jahody navrstvíme krém a ozdobíme hustým jahodovým sirupem. Necháme ztuhnout v chladu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit