RECEPTY

Velikonoční roláda

Velikonoční roláda

Sladká mascarpone roláda s banány a z těsta plného zajíčků.

recept,fotorecept,mascarpone,Rolády,Velikonoční recepty

Rolády

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový80gramů
cukr moučkový60gramů
kakao - prášek1polévková lžíce
mascarpone300gramů
mouka hladká 00 Extra100gramů
máslo80gramů
ovoce různé-
vaječný bílek5
vaječný žloutek5

 

Recept

1. 

Vzory zajíčků si před kreslíme na pečicí papír. Můžeme použít vykrajovátka ve tvaru zajíce. Papír vložíme do plechu.

2. 

vaječný žloutek 5 ks  cukr krystalový 80 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

3. 

vaječný bílek 5 ks

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

4. 

mouka hladká 00 Extra 100 gramů

Ke žloutkům přidáme mouku a sníh z vaječných bílků.

5. 

Jemně promícháme.

6. 

kakao - prášek 1 polévková lžíce

Do menší misky oddělíme 3 PL těsta. Přidáme kakao. Dobře promícháme.

7. 

Kakaové těsto naplníme do cukrářského sáčku. Těsto vytlačujeme na předkreslené vzory.

8. 

Takto připravené vzory dáme na 2 minuty péct při 180 °C. Zbytek těsta rovnoměrně vylijeme na upečené vzory.

9. 

Pečeme 8 min. při teplotě 180 °C.

10. 

Těsto hned po upečení, i s pečicím papírem, zarolujeme do mokré kuchyňské utěrky.

11. 

máslo 80 gramů  cukr moučkový 60 gramů

Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu, vyšleháme dohladka s cukrem.

12. 

mascarpone 300 gramů

Přidáme mascarpone. Vyšleháme na jemný krém.

13. 

Po vychladnutí stáhneme pečicí papír.

14. 

ovoce různé

Roládu rozmotáme, potřeme krémem, naplníme ovocem (jahody, banán apod.) a zpět zarolujeme.

15. 

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie