RECEPTY

Velikonoční Jidáše

Velikonoční Jidáše

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Jidáše jsou velmi oblíbené sladké velikonoční pečivo, které je známo již po několik staletí.

recept,fotorecept,droždí čerstvé,mouka hladká,Koláče,Velikonoční recepty,Recepty české kuchyně

Koláče

Recepty české kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

citronová kůra

1

4

čajová lžička

kcal

cukr krystalový

55

222

gramů

kcal

cukr vanilkový

20

73

gramů

kcal

droždí čerstvé

42

43

gramů

kcal

mléko

250

120

mililitrů

kcal

mouka hladká

500

1735

gramů

kcal

máslo

150

1101

gramů

kcal

sůl

0

??

kcal

vaječný žloutek

2

114

kusy

kcal

vejce slepičí

1

88

kus

kcal

 

Recept

1. 

mléko 250 mililitrů  droždí čerstvé 42 gramů  cukr krystalový 55 gramů

Kvásek připravíme vmícháním 1 PL cukru a droždí do 100 ml vlažného mléka.

Kvásek připravíme vmícháním 1 PL cukru a...

2. 

mouka hladká 500 gramů  máslo 150 gramů  vaječný žloutek 2 kusy  citronová kůra 1 čajová lžička  sůl  cukr vanilkový 20 gramů

Těsto připravíme smícháním mouky, másla, citronové kůry, vanilkového cukru, zbytku mléka a krystalového cukru. Přidáme žloutky a špetku soli.

Těsto připravíme smícháním mouky, másla,...

3. 

Těsto pořádně promícháme a vypracujeme. Necháme ho kynout v teple cca 30 minut.

Těsto pořádně promícháme a vypracujeme....

4. 

Těsto rozdělíme na 10 kousků, z každého vypracujeme váleček a stočíme do copu, spirály nebo zauzlujeme.

5. 

vejce slepičí 1 kus

Na plech položíme pečící papír, položíme na něj jidáše. Potřeme je rozšlehaným vejcem. Některé můžeme posypat mákem. Pečeme na 180 C cca 20 minut.

Na plech položíme pečící papír, položíme...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit