Ženský rozmar

Tradiční koláč Ženský rozmar je tvořen skvělou kombinací máslového kynutého těsta, meruňkového džemu a sladké sněhové pěny z vaječných bílků. Koláč má snadnou přípravu a je velmi chutný.
recept,fotorecept,droždí čerstvé,vaječný bílek,džem meruňkový,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 21 | čajová lžička kcal | |
cukr moučkový | 2020 7838 | gramů kcal | |
droždí čerstvé | 30 31 | gramů kcal | |
džem meruňkový | 300 720 | gramů kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 60 39 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 1 18 | čajová lžička kcal | |
mouka hladká | 350 1215 | gramů kcal | |
máslo | 150 1101 | gramů kcal | |
ořechy vlašské | 60 405 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | špetka kcal | |
vaječný bílek | 8 135 | kcal | |
vaječný žloutek | 4 228 | kusy kcal |
Recept

2.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 60 mililitrů • cukr krystalový 1 čajová lžička • mouka hladká 1 čajová lžička • droždí čerstvé 30 gramů
V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.


4.
vaječný žloutek 4 kusy • cukr moučkový 20 gramů • sůl 1 špetka • mouka hladká 350 gramů
Do mísy vložíme uvedené ingredience a přilijeme kvásek a vychlazené máslo.

5.
Vypracujeme těsto a přendáme ho na větší plech (42 x 38 cm) vyložený papírem na pečení.

6.
Těsto na plechu rovnoměrně rozválíme nebo rozmačkáme rukama. Necháme na teplém místě 15 minut kynout.


8.
džem meruňkový 300 gramů
Vykynuté těsto natřeme džemem a na něj rovnoměrně rozetřeme sníh z bílků.

9.
Posypeme ořechy.

10.
Pečeme 18 min. při teplotě 180 °C.

11.
Vychladnutý koláč rozkrájíme.

Dobrou chuť!