svetvemne.cz

Ženský rozmar

     

Tradiční koláč Ženský rozmar je tvořen skvělou kombinací máslového kynutého těsta, meruňkového džemu a sladké sněhové pěny z vaječných bílků. Koláč má snadnou přípravu a je velmi chutný.

Ukuchtil

Počet porcí

36

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Cukr krystalový1čajová lžička
Cukr práškový2020gramů
Droždí čerstvé30gramů
Džem meruňkový300gramů
Mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%60mililitrů
Mouka hladká1čajová lžička
Mouka hladká350gramů
Máslo150gramů
Ořechy vlašské60gramů
Sůl1špetka
Vaječný bílek8ks
Vaječný žloutek4kusy

1. 

máslo 150 g

Maslo rozpustíme v hrnečku.

2. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 60 ml  cukr krystalový 1 ČL  mouka hladká 1 ČL  droždí čerstvé 30 g

V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

3. 

ořechy vlašské 60 g

Ořechy nahrubo nasekáme.

4. 

vaječný žloutek 4 ks  cukr práškový 20 g  sůl 1 špetka  mouka hladká 350 g

Do mísy vložíme uvedené ingredience a přilijeme kvásek a vychlazené máslo.

5. 

Vypracujeme těsto a přendáme ho na větší plech (42 x 38 cm) vyložený papírem na pečení.

6. 

Těsto na plechu rovnoměrně rozválíme nebo rozmačkáme rukama. Necháme na teplém místě 15 minut kynout.

7. 

vaječný bílek 8 ks  cukr práškový 2000 g

Vaječné bílky vyšleháme dotuha a vmícháme cukr.

8. 

džem meruňkový 300 g

Vykynuté těsto natřeme džemem a na něj rovnoměrně rozetřeme sníh z bílků.

9. 

Posypeme ořechy.

10. 

Pečeme 18 min. při teplotě 180 °C.

11. 

Vychladnutý koláč rozkrájíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit