RECEPTY

Ženský rozmar

Ženský rozmar

Tradiční koláč Ženský rozmar je tvořen skvělou kombinací máslového kynutého těsta, meruňkového džemu a sladké sněhové pěny z vaječných bílků. Koláč má snadnou přípravu a je velmi chutný.

recept,fotorecept,droždí čerstvé,vaječný bílek,džem meruňkový,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

36

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Koláče  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový1čajová lžička
cukr moučkový2020gramů
droždí čerstvé30gramů
džem meruňkový300gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%60mililitrů
mouka hladká1čajová lžička
mouka hladká350gramů
máslo150gramů
ořechy vlašské60gramů
sůl1špetka
vaječný bílek8
vaječný žloutek4kusy

 

Recept

1. 

máslo 150 gramů

Maslo rozpustíme v hrnečku.

2. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 60 mililitrů  cukr krystalový 1 čajová lžička  mouka hladká 1 čajová lžička  droždí čerstvé 30 gramů

V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

3. 

ořechy vlašské 60 gramů

Ořechy nahrubo nasekáme.

4. 

vaječný žloutek 4 kusy  cukr moučkový 20 gramů  sůl 1 špetka  mouka hladká 350 gramů

Do mísy vložíme uvedené ingredience a přilijeme kvásek a vychlazené máslo.

5. 

Vypracujeme těsto a přendáme ho na větší plech (42 x 38 cm) vyložený papírem na pečení.

6. 

Těsto na plechu rovnoměrně rozválíme nebo rozmačkáme rukama. Necháme na teplém místě 15 minut kynout.

7. 

vaječný bílek 8 ks  cukr moučkový 2000 gramů

Vaječné bílky vyšleháme dotuha a vmícháme cukr.

8. 

džem meruňkový 300 gramů

Vykynuté těsto natřeme džemem a na něj rovnoměrně rozetřeme sníh z bílků.

9. 

Posypeme ořechy.

10. 

Pečeme 18 min. při teplotě 180 °C.

11. 

Vychladnutý koláč rozkrájíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit