Ženský rozmar

Tradiční koláč Ženský rozmar je tvořen skvělou kombinací máslového kynutého těsta, meruňkového džemu a sladké sněhové pěny z vaječných bílků. Koláč má snadnou přípravu a je velmi chutný.
recept,fotorecept,droždí čerstvé,vaječný bílek,džem meruňkový,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›Ingredience
Ingredience
| cukr krystalový | 1 21  | čajová lžička kcal  | |
| cukr moučkový | 2020 7838  | gramů kcal  | |
| droždí čerstvé | 30 31  | gramů kcal  | |
| džem meruňkový | 300 720  | gramů kcal  | |
| mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 60 39  | mililitrů kcal  | |
| mouka hladká | 1 18  | čajová lžička kcal  | |
| mouka hladká | 350 1215  | gramů kcal  | |
| máslo | 150 1101  | gramů kcal  | |
| ořechy vlašské | 60 405  | gramů kcal  | |
| sůl | 1 0  | špetka kcal  | |
| vaječný bílek | 8 135  | kcal  | |
| vaječný žloutek | 4 228  | kusy kcal  | 
Recept

2.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 60 mililitrů • cukr krystalový 1 čajová lžička • mouka hladká 1 čajová lžička • droždí čerstvé 30 gramů
V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.


4.
vaječný žloutek 4 kusy • cukr moučkový 20 gramů • sůl 1 špetka • mouka hladká 350 gramů
Do mísy vložíme uvedené ingredience a přilijeme kvásek a vychlazené máslo.

5.
Vypracujeme těsto a přendáme ho na větší plech (42 x 38 cm) vyložený papírem na pečení.

6.
Těsto na plechu rovnoměrně rozválíme nebo rozmačkáme rukama. Necháme na teplém místě 15 minut kynout.


8.
džem meruňkový 300 gramů
Vykynuté těsto natřeme džemem a na něj rovnoměrně rozetřeme sníh z bílků.

9.
Posypeme ořechy.

10.
Pečeme 18 min. při teplotě 180 °C.

11.
Vychladnutý koláč rozkrájíme.

Dobrou chuť!






















