Rybízový koláč se zapečeným sněhem
Recept na letní osvěžující koláč s rybízem a zapečeným cukrovým sněhem.
recept,fotorecept,rybíz červený,vaječný bílek,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 220 | gramů | |
cukr moučkový | 120 | gramů | |
cukr vanilkový | 12 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 10 | gramů | |
mléko | 240 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 400 | gramů | |
máslo | 120 | gramů | |
rybíz červený | 900 | gramů | |
sůl | 1 | špetka | |
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 4 | kusy | |
škrob kukuřičný | 5 | polévkových lžic |
Recept
1. Příprava těsta
mouka polohrubá 400 gramů • cukr moučkový 120 gramů • vaječný žloutek 4 kusy • máslo 120 gramů • cukr vanilkový 12 gramů • mléko 240 mililitrů • kypřicí prášek do pečiva 10 gramů
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme změklé máslo a mícháme do pěny. Přidáme mléko a mouku s kypřícím práškem. Promíchané těsto rozetřeme na vymazaný a pomoučený plech.
2.
rybíz červený 900 gramů
Očištěné, umyté a dobře okapané bobulky rybízu rovnoměrně poklademe na těsto.
3. Příprava sněhu
vaječný bílek 4 kusy • sůl 1 špetka • cukr krystalový 220 gramů • škrob kukuřičný 5 polévkových lžic
Z bílků, špetky soli a cukru vyšleháme hustý sníh. Přidáme kukuřičný škrob (maizenu, Zlatý klas) a opatrně promícháme.
4.
Sníh opatrně rozetřeme na rybíz.
5.
Pečeme při teplotě 180 °C asi 25-30 minut.
Dobrou chuť!