RECEPTY

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Jemný koláček k nedělní kávě.

recept,fotorecept,mléko slazené kondenzované,čokoláda na vaření,pudink karamelový - prášek ,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Koláče  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový100gramů
cukr moučkový60gramů
kakao - prášek10gramů
kypřicí prášek do pečiva5gramů
mléko slazené kondenzované400gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%450mililitrů
mouka hladká40gramů
mouka polohrubá150gramů
mouka polohrubá-
máslo100gramů
máslo-
pudink karamelový - prášek 40gramů
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy
čokoláda na vaření60gramů

 

Recept

1. 

mléko slazené kondenzované 400 gramů

Kondenzované mléko vaříme ve vodě, zakryté v hrnci, 2 hodiny. Pak vodu vylijeme, konzervu opatrně vyjmeme a necháme vychladnout. Můžeme použít i hotový produkt - karamelové kondenzované mléko - to už nemusíme vařit.

2. Korpus

čokoláda na vaření 60 gramů  máslo 100 gramů

Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.

3. 

vaječný žloutek 4 kusy  cukr moučkový 60 gramů  kakao - prášek 10 gramů

Žloutky utřeme s cukrem a kakaem.

4. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 50 mililitrů

Přimícháme vychlazené, rozpuštěné máslo s čokoládou a mléko.

5. 

mouka polohrubá 150 gramů  kypřicí prášek do pečiva 5 gramů  máslo  mouka polohrubá

Vmícháme mouku s lžičkou kypřícího prášku a těsto vylijeme na menší, vymazaný, moukou vysypaný pekáč (20 x 30 cm).

6. 

Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C 20 minut.

7. Karamelový krém

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 400 mililitrů  pudink karamelový - prášek  40 gramů  mouka hladká 40 gramů

Z mléka, pudinkového prášku, hladké mouky a karamelového kondenzovaného mléka uvaříme pudink.

8. 

Pudink za občasného promíchávání necháme vychladnout.

9. 

vaječný bílek 4 kusy

Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

10. 

cukr krystalový 100 gramů

Sníh převaříme nad párou a přimícháme do něj cukr. Cukru můžeme přidat více nebo méně, podle toho, jak sladký chceme mít krém.

11. 

Převařený sníh z bílků zašleháme do karamelového pudinku.

12. 

Najemno ušlehaný krém natřeme na korpus a necháme v lednici ztuhnout nejméně 2-3 hodiny.

13. 

Pak koláč ozdobíme rozpuštěnou čokoládou, opět necháme zchladit a po nakrájení můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie