Karamelový koláč

Jemný koláček k nedělní kávě.
recept,fotorecept,mléko slazené kondenzované,čokoláda na vaření,pudink karamelový - prášek ,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 100 402 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 60 233 | gramů kcal | |
kakao - prášek | 10 31 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 5 4 | gramů kcal | |
mléko slazené kondenzované | 400 1296 | gramů kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 450 288 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 40 139 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 150 534 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
máslo | 100 734 | gramů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
pudink karamelový - prášek | 40 142 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný žloutek | 4 228 | kusy kcal | |
čokoláda na vaření | 60 301 | gramů kcal |
Recept
1.
mléko slazené kondenzované 400 gramů
Kondenzované mléko vaříme ve vodě, zakryté v hrnci, 2 hodiny. Pak vodu vylijeme, konzervu opatrně vyjmeme a necháme vychladnout. Můžeme použít i hotový produkt - karamelové kondenzované mléko - to už nemusíme vařit.

2. Korpus
čokoláda na vaření 60 gramů • máslo 100 gramů
Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.

3.
vaječný žloutek 4 kusy • cukr moučkový 60 gramů • kakao - prášek 10 gramů
Žloutky utřeme s cukrem a kakaem.

4.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 50 mililitrů
Přimícháme vychlazené, rozpuštěné máslo s čokoládou a mléko.

5.
mouka polohrubá 150 gramů • kypřicí prášek do pečiva 5 gramů • máslo • mouka polohrubá
Vmícháme mouku s lžičkou kypřícího prášku a těsto vylijeme na menší, vymazaný, moukou vysypaný pekáč (20 x 30 cm).

6.
Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C 20 minut.

7. Karamelový krém
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 400 mililitrů • pudink karamelový - prášek 40 gramů • mouka hladká 40 gramů
Z mléka, pudinkového prášku, hladké mouky a karamelového kondenzovaného mléka uvaříme pudink.

8.
Pudink za občasného promíchávání necháme vychladnout.


10.
cukr krystalový 100 gramů
Sníh převaříme nad párou a přimícháme do něj cukr. Cukru můžeme přidat více nebo méně, podle toho, jak sladký chceme mít krém.

11.
Převařený sníh z bílků zašleháme do karamelového pudinku.

12.
Najemno ušlehaný krém natřeme na korpus a necháme v lednici ztuhnout nejméně 2-3 hodiny.

13.
Pak koláč ozdobíme rozpuštěnou čokoládou, opět necháme zchladit a po nakrájení můžeme servírovat.

Dobrou chuť!