svetvemne.cz

Tvarohovo-borůvkový koláč

     

Tvarohový koláč s korpusem z lineckého těsta sladkým tvarohem, ovocem a zapečeným sněhem.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Příprava těsta

mouka hladká 230 g  kypřicí prášek do pečiva 1 ČL  cukr krystalový 130 g  máslo 130 g  vejce slepičí 1 ks

Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme vejce a změklý rostlinný tuk nebo máslo. Vypracujeme hladké těsto.

Příprava těsta

2. 

Těsto rovnoměrně vtlačíme do kulaté koláčové formy, kterou jsme vymazali a vysypali moukou.

3. Příprava náplně

mléko 200 ml  tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 g  cukr vanilkový 1 ks  cukr krystalový 70 g  škrob kukuřičný 20 g  smetana kyselá (14-18% tuku) 100 g  vaječný žloutek 3 ks

Mléko, tvaroh, cukr, kukuřičný škrob (Zlatý klas), žloutky a zakysanou smetanu dáme do mixéru a rozšleháme na hladký krém.

Příprava náplně

4. 

Krém vylijeme na těsto.

5. 

Vložíme do rozehřáté trouby a pomalu pečeme asi 20 minut pokud krém neztuhne a těsto nezačne tmavnout.

6. Příprava sněhu

vaječný bílek 3 ks  cukr krystalový 4 PL  borůvkový kompot 200 g

Během pečení vyšleháme bílky s cukrem dotuha. Scedíme borůvkový kompot a necháme okapat.

Příprava sněhu

7. 

Na téměř dopečený koláč rovnoměrně rozsypeme borůvky.

8. 

Na borůvky opatrně rovnoměrně naneseme ušlehaný sníh a lžičkou uděláme vlny.

9. 

Koláč dopečeme asi 8-10 minut, dokud nezačne hnědnout sníh.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit