svetvemne.cz

Babiččin koláč

     

Recept na šťavnatý piškotový koláč s tvarohovou, povidlovou a pudinkovou náplní.

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Pudinková náplň

pudink čokoládový BB 40 g  mléko 400 ml  cukr krystalový 6 PL

V troše studeného mléka rozmícháme pudink s cukrem a vylijeme do zbylého vroucího mléka. Uvaříme hustší pudink.

Pudinková náplň

2. Tvarohová náplň

tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 g  cukr vanilkový 24 g  škrob kukuřičný 1 PL

Tvaroh utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a škrobem.

Tvarohová náplň

3. Marmeládová náplň

povidla višňová 200 g  cukr skořicový 12 g

Višňovou marmeládu promícháme se skořicovým cukrem.

4. Příprava těsta

vaječný žloutek 5 ks  cukr krystalový 240 g  mléko 100 ml  mouka polohrubá 300 g  kypřicí prášek do pečiva 12 g  olej slunečnicový 100 ml

Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Příprava těsta

5. 

vaječný bílek 5 ks  sůl 1 špetka

Bílky vyšleháme se špetkou soli. Tuhý sníh opatrně přimícháme do žloutkové směsi.

6. 

kakao - prášek 1.5 PL

Třetinu těsta odlijeme, přidáme do ní kakao a promícháme.

7. 

Bílou část těsta rozlijeme na plech vyložený papírem na pečení a lžičkou nandáme střídavě všechny tři náplně.

8. 

Kakaovou část těsta nalijeme ve tvaru mřížky na povrch koláče.

9. 

Pečeme při teplotě 180 °C asi 20-30 minut. Zapíchnutím špejle zjistíme, zda je těsto upečené nebo ne (pokud konec špejle lepí, těsto není upečené).

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit