Babiččin koláč

Recept na šťavnatý piškotový koláč s tvarohovou, povidlovou a pudinkovou náplní.
recept,fotorecept,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›Ingredience
Recept
1. Pudinková náplň
V troše studeného mléka rozmícháme pudink s cukrem a vylijeme do zbylého vroucího mléka. Uvaříme hustší pudink.

2. Tvarohová náplň
Tvaroh utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a škrobem.

3. Marmeládová náplň
Višňovou marmeládu promícháme se skořicovým cukrem.
4. Příprava těsta
Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva.

5.
Bílky vyšleháme se špetkou soli. Tuhý sníh opatrně přimícháme do žloutkové směsi.

6.
Třetinu těsta odlijeme, přidáme do ní kakao a promícháme.

7.
Bílou část těsta rozlijeme na plech vyložený papírem na pečení a lžičkou nandáme střídavě všechny tři náplně.

8.
Kakaovou část těsta nalijeme ve tvaru mřížky na povrch koláče.

9.
Pečeme při teplotě 180 °C asi 20-30 minut. Zapíchnutím špejle zjistíme, zda je těsto upečené nebo ne (pokud konec špejle lepí, těsto není upečené).

Dobrou chuť!