Rybízová bublanina
Jednoduchý a rychlý recept na osvěžující koláč s rybízem a křehkou sněhovou pěnou na povrchu. V těstě je netradičně přidán tvaroh pro zvětšení množství a vylepšení nutriční hodnoty na porci.
recept,fotorecept,rybíz červený,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 2 | polévkové lžíce | |
cukr moučkový | 10 | polévkových lžic | |
cukr vanilkový | 1 | kus | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | kus | |
mouka polohrubá | 14 | polévkových lžic | |
olej slunečnicový | 4 | polévkové lžíce | |
rybíz červený | 600 | gramů | |
tvaroh hrudkový | 500 | gramů | |
vaječný bílek | 6 | ||
vaječný žloutek | 6 |
Recept
1.
vaječný žloutek 6 ks • cukr moučkový 10 polévkových lžic • cukr vanilkový 1 kus • olej slunečnicový 2 polévkové lžíce
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme olej.
2.
mouka polohrubá 12 polévkových lžic • tvaroh hrudkový 500 gramů
Přimícháme postupně mouku a tvaroh.
4.
kypřicí prášek do pečiva 1 kus
Jemně přimícháme polovinu sněhu z bílků. Nakonec vmícháme kypřící prášek.
5.
olej slunečnicový 2 polévkové lžíce • mouka polohrubá 2 polévkové lžíce
Plech vymažeme a posypeme moukou.
6.
rybíz červený 600 gramů • cukr krystalový 2 polévkové lžíce
Těsto rozetřeme na plech. Na těsto rovnoměrně rozložíme rybíz (bez stonků). Posypeme cukrem.
7.
Na povrch rovnoměrně rozetřeme zbytek sněhu z bílků.
8.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.
Dobrou chuť!