RECEPTY

Rybízová bublanina

Rybízová bublanina

Jednoduchý a rychlý recept na osvěžující koláč s rybízem a křehkou sněhovou pěnou na povrchu. V těstě je netradičně přidán tvaroh pro zvětšení množství a vylepšení nutriční hodnoty na porci.

recept,fotorecept,rybíz červený,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový2polévkové lžíce
cukr moučkový10polévkových lžic
cukr vanilkový1kus
kypřicí prášek do pečiva1kus
mouka polohrubá14polévkových lžic
olej slunečnicový4polévkové lžíce
rybíz červený600gramů
tvaroh hrudkový500gramů
vaječný bílek6
vaječný žloutek6

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 6 ks  cukr moučkový 10 polévkových lžic  cukr vanilkový 1 kus  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme olej.

2. 

mouka polohrubá 12 polévkových lžic  tvaroh hrudkový 500 gramů

Přimícháme postupně mouku a tvaroh.

3. 

vaječný bílek 6 ks

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

4. 

kypřicí prášek do pečiva 1 kus

Jemně přimícháme polovinu sněhu z bílků. Nakonec vmícháme kypřící prášek.

5. 

olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  mouka polohrubá 2 polévkové lžíce

Plech vymažeme a posypeme moukou.

6. 

rybíz červený 600 gramů  cukr krystalový 2 polévkové lžíce

Těsto rozetřeme na plech. Na těsto rovnoměrně rozložíme rybíz (bez stonků). Posypeme cukrem.

7. 

Na povrch rovnoměrně rozetřeme zbytek sněhu z bílků.

8. 

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie