svetvemne.cz

Ořechové jidáše

     

Oblíbené velikonoční pečivo - nabízíme recept s ořechy.

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cukr krystalový1čajová lžička
Cukr krystalový
Cukr práškový80gramů
Droždí čerstvé15gramů
Mléko150mililitrů
Mouka polohrubá1čajová lžička
Mouka polohrubá300gramů
Máslo80gramů
Ořechy vlašské60gramů
Sůl
Vejce slepičí2kusy

1. 

mléko 150 ml  cukr krystalový 1 ČL  mouka polohrubá 1 ČL  droždí čerstvé 15 g  mouka polohrubá 300 g  cukr práškový 80 g  máslo 80 g  vejce slepičí 1 ks  sůl  ořechy vlašské 60 g

Do vlažného mléka nasypeme lžičku cukru, mouky a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, špetku soli a 40 g z najemno nasekaných ořechů.

2. 

Přilijeme kvásek a vypracujeme těsto.

3. 

Zakryjeme a necháme na teplém místě vykynout.

4. 

Z těsta vytvoříme 10 kusů stejných bochánků. Z každéh vytvarujeme váleček a stočíme do copu, spirály nebo zauzlujeme.

5. 

vejce slepičí 1 ks

Poklademe na plech vyložený pečícím papírem v dostatečných odstupech. Potřeme rozšlehaným vajíčkem.

6. 

cukr krystalový

Posypeme cukrem a zbytkem ořechů. Necháme 15 minut nakynout.

7. 

Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit