Ořechové jidáše

Oblíbené velikonoční pečivo - nabízíme recept s ořechy.
recept,fotorecept,mléko,mouka polohrubá,mouka polohrubá,máslo,ořechy vlašské,Koláče,Velikonoční recepty
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 21 | čajová lžička kcal | |
cukr krystalový | 0 ?? | kcal | |
cukr moučkový | 80 311 | gramů kcal | |
droždí čerstvé | 15 16 | gramů kcal | |
mléko | 150 72 | mililitrů kcal | |
mouka polohrubá | 1 18 | čajová lžička kcal | |
mouka polohrubá | 300 1068 | gramů kcal | |
máslo | 80 588 | gramů kcal | |
ořechy vlašské | 60 405 | gramů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
mléko 150 mililitrů • cukr krystalový 1 čajová lžička • mouka polohrubá 1 čajová lžička • droždí čerstvé 15 gramů • mouka polohrubá 300 gramů • cukr moučkový 80 gramů • máslo 80 gramů • vejce slepičí 1 kus • sůl • ořechy vlašské 60 gramů
Do vlažného mléka nasypeme lžičku cukru, mouky a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, špetku soli a 40 g z najemno nasekaných ořechů.

2.
Přilijeme kvásek a vypracujeme těsto.

3.
Zakryjeme a necháme na teplém místě vykynout.

4.
Z těsta vytvoříme 10 kusů stejných bochánků. Z každéh vytvarujeme váleček a stočíme do copu, spirály nebo zauzlujeme.

5.
vejce slepičí 1 kus
Poklademe na plech vyložený pečícím papírem v dostatečných odstupech. Potřeme rozšlehaným vajíčkem.


7.
Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!