Tradiční vánoční cukroví

Máslové lepené cukroví máčené v čokoládě.
recept,fotorecept,škrob bramborový,mouka hladká,mouka hladká,džem rybízový,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 100 388 | gramů kcal | |
džem rybízový | 0 ?? | kcal | |
mouka hladká | 160 556 | gramů kcal | |
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
máslo | 100 734 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 50 156 | mililitrů kcal | |
sůl | 1 0 | špetka kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
čokoláda na vaření | 75 376 | gramů kcal | |
škrob bramborový | 120 92 | gramů kcal |
Recept
1.
máslo 100 gramů • cukr moučkový 100 gramů
Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu, vyšleháme dohladka s cukrem.


3.
škrob bramborový 120 gramů • mouka hladká 160 gramů • sůl 1 špetka
... bramborový škrob (můžeme použít i kukuřičný), mouku a špetku soli.

4.
Vypracujeme těsto.

5.
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu hodinu odpočívat

6.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 3 mm. Vykrajujeme malé obdélníky ozdobnou formičkou, případně můžeme těsto na potřebnou velikost nakrájet.

7.
Vykrojené obdélníky klademe na plech vyložený pečicím papírem. Každý obdélník na jedné straně stiskneme vidličkou.

8.
Pečeme 8 min. při teplotě 180 °C.


10.
... a slepíme s druhou polovinou

11.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 50 mililitrů • čokoláda na vaření 75 gramů
Ve vodní lázni zahřejeme smetanu a rozpustíme v ní čokoládu.

12.
Cukroví do poloviny máčíme v čokoládě...

13.
..a necháme v chladu ztuhnout na mřížce.

Dobrou chuť!