RECEPTY

Tradiční vánoční cukroví

Tradiční vánoční cukroví

Máslové lepené cukroví máčené v čokoládě.

recept,fotorecept,škrob bramborový,mouka hladká,mouka hladká,džem rybízový,Suché pečivo,Vánoční recepty

Suché pečivo

Ukuchtil

Počet porcí

25

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový100gramů
džem rybízový-
mouka hladká160gramů
mouka hladká-
máslo100gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)50mililitrů
sůl1špetka
vejce slepičí1kus
čokoláda na vaření75gramů
škrob bramborový120gramů

 

Recept

1. 

máslo 100 gramů  cukr moučkový 100 gramů

Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu, vyšleháme dohladka s cukrem.

2. 

vejce slepičí 1 kus

Vmícháme vajíčko...

3. 

škrob bramborový 120 gramů  mouka hladká 160 gramů  sůl 1 špetka

... bramborový škrob (můžeme použít i kukuřičný), mouku a špetku soli.

4. 

Vypracujeme těsto.

5. 

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu hodinu odpočívat

6. 

mouka hladká

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 3 mm. Vykrajujeme malé obdélníky ozdobnou formičkou, případně můžeme těsto na potřebnou velikost nakrájet.

7. 

Vykrojené obdélníky klademe na plech vyložený pečicím papírem. Každý obdélník na jedné straně stiskneme vidličkou.

8. 

Pečeme 8 min. při teplotě 180 °C.

9. 

džem rybízový

Polovinu z upečeného cukroví potřeme džemem...

10. 

... a slepíme s druhou polovinou

11. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 50 mililitrů  čokoláda na vaření 75 gramů

Ve vodní lázni zahřejeme smetanu a rozpustíme v ní čokoládu.

12. 

Cukroví do poloviny máčíme v čokoládě...

13. 

..a necháme v chladu ztuhnout na mřížce.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit