Tradiční vánoční cukroví
Máslové lepené cukroví máčené v čokoládě.
recept,fotorecept,škrob bramborový,mouka hladká,mouka hladká,džem rybízový,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 100 | gramů | |
džem rybízový | - | ||
mouka hladká | 160 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
máslo | 100 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 50 | mililitrů | |
sůl | 1 | špetka | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
čokoláda na vaření | 75 | gramů | |
škrob bramborový | 120 | gramů |
Recept
1.
máslo 100 gramů • cukr moučkový 100 gramů
Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu, vyšleháme dohladka s cukrem.
3.
škrob bramborový 120 gramů • mouka hladká 160 gramů • sůl 1 špetka
... bramborový škrob (můžeme použít i kukuřičný), mouku a špetku soli.
4.
Vypracujeme těsto.
5.
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu hodinu odpočívat
6.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 3 mm. Vykrajujeme malé obdélníky ozdobnou formičkou, případně můžeme těsto na potřebnou velikost nakrájet.
7.
Vykrojené obdélníky klademe na plech vyložený pečicím papírem. Každý obdélník na jedné straně stiskneme vidličkou.
8.
Pečeme 8 min. při teplotě 180 °C.
10.
... a slepíme s druhou polovinou
11.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 50 mililitrů • čokoláda na vaření 75 gramů
Ve vodní lázni zahřejeme smetanu a rozpustíme v ní čokoládu.
12.
Cukroví do poloviny máčíme v čokoládě...
13.
..a necháme v chladu ztuhnout na mřížce.
Dobrou chuť!