Mandarinková linecká srdíčka
Srdíčka z lineckého těsta máčená v mandarinkové polevě a zdobená gumovými medvídky.
recept,fotorecept,mouka hladká,máslo,ořechy vlašské mleté,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 220 | gramů | |
cukr vanilkový | 8 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | ||
mandarinková šťáva čerstvá | 2 | polévkové lžíce | |
mouka hladká | 500 | gramů | |
máslo | 280 | gramů | |
ořechy vlašské mleté | 100 | gramů | |
sůl | - | ||
vaječný žloutek | 2 | kusy | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1. Příprava těsta
mouka hladká 500 gramů • máslo 280 gramů • cukr moučkový 120 gramů • ořechy vlašské mleté 100 gramů • cukr vanilkový 8 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 ĆL • vaječný žloutek 2 kusy • vejce slepičí 1 kus • sůl
Máslo nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Jakmile máslo změkne, do mísy přidáme mouku, cukr, špetku soli, mleté ořechy, vanilkový cukr, kypřící prášek, žloutky, celé vejce. Rukama vypracujeme těsto.
2.
Těsto necháme 30 minut odležet v chladu. Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 150 °C. Těsto rozválíme na tloušťku asi 3 mm. Z těsta vykrajujeme srdíčka, která poklademe na plech s pečícím papírem. Pečeme 10 minut při 150 °C. Hotová srdíčka necháme vychladnout.
3.
cukr moučkový 100 gramů • mandarinková šťáva čerstvá 2 polévkové lžíce
Polevu připravíme rozpuštěním cukru v mandarinkové šťávě.
4.
Srdíčka z jedné strany namáčíme v polevě. Srdíčka můžeme ozdobit gumovými medvídky. Necháme v chladu ztuhnout.
Dobrou chuť!