svetvemne.cz

Mandarinková linecká srdíčka

    

Srdíčka z lineckého těsta máčená v mandarinkové polevě a zdobená gumovými medvídky.

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 

1. Příprava těsta

mouka hladká 500 gramů  máslo 280 gramů  cukr práškový 120 gramů  ořechy vlašské mleté 100 gramů  cukr vanilkový 8 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 ĆL  vaječný žloutek 2 kusy  vejce slepičí 1 kus  sůl

Máslo nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Jakmile máslo změkne, do mísy přidáme mouku, cukr, špetku soli, mleté ořechy, vanilkový cukr, kypřící prášek, žloutky, celé vejce. Rukama vypracujeme těsto.

Příprava těsta

2. 

Těsto necháme 30 minut odležet v chladu. Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 150 °C. Těsto rozválíme na tloušťku asi 3 mm. Z těsta vykrajujeme srdíčka, která poklademe na plech s pečícím papírem. Pečeme 10 minut při 150 °C. Hotová srdíčka necháme vychladnout.

3. 

cukr práškový 100 gramů  mandarinková šťáva čerstvá 2 polévkové lžíce

Polevu připravíme rozpuštěním cukru v mandarinkové šťávě.

4. 

Srdíčka z jedné strany namáčíme v polevě. Srdíčka můžeme ozdobit gumovými medvídky. Necháme v chladu ztuhnout.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit