svetvemne.cz

Pohankové perníčky

    

Bezlepkové perníčky s ořechy.

Ukuchtil

Počet porcí

50

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cukr práškový30gramů
koření perníkové1čajová lžička
mandlové lupínky-
med70gramů
máslo50gramů
ořechy vlašské-
ořechy vlašské mleté40gramů
pohanková mouka250gramů
skořice mletá½čajové lžičky
soda bikarbona½čajové lžičky
vaječný bílek1kus
vejce slepičí1kus
voda2polévkové lžíce

1. 

pohanková mouka 250 gramů  ořechy vlašské mleté 40 gramů  cukr práškový 30 gramů  med 70 gramů  vejce slepičí 1 kus  máslo 50 gramů  soda bikarbona ½ čajové lžičky  koření perníkové 1 čajová lžička  skořice mletá ½ čajové lžičky  voda 2 polévkové lžíce

Uvedené ingredience vložíme do mísy.

2. 

Vypracujeme těsto.

3. 

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 2 hodiny odležet v chladu.

4. 

Těsto rozválíme na tloušťku 0,5 cm. Těsto rozválíme na silikonové podložce (případně na papíře na pečení), abychom ho nemuseli podsypávat moukou. Vykrajujeme oblíbené perníčkové tvary.

5. 

vaječný bílek 1 kus

Vykrojené perníčky přendáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným bílkem.

6. 

ořechy vlašské

Ozdobíme kousky ořechů...

7. 

mandlové lupínky

... nebo lupínky mandlí (případně rozinkami apod.).

8. 

Pečeme 8 min. při teplotě 180 °C.

9. 

Skladujeme v uzavřené nádobě s kouskem jablíčka, od kterého změknou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit