svetvemne.cz

Pohankové perníčky

     

Bezlepkové perníčky s ořechy.

Ukuchtil

Počet porcí

50

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cukr práškový30gramů
Koření perníkové1čajová lžička
Mandlové lupínky
Med70gramů
Máslo50gramů
Ořechy vlašské
Ořechy vlašské mleté40gramů
Pohanková mouka250gramů
Skořice mletá½čajové lžičky
Soda bikarbona½čajové lžičky
Vaječný bílek1kus
Vejce slepičí1kus
Voda2polévkové lžíce

1. 

pohanková mouka 250 g  ořechy vlašské mleté 40 g  cukr práškový 30 g  med 70 g  vejce slepičí 1 ks  máslo 50 g  soda bikarbona ½ ČL  koření perníkové 1 ČL  skořice mletá ½ ČL  voda 2 PL

Uvedené ingredience vložíme do mísy.

2. 

Vypracujeme těsto.

3. 

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 2 hodiny odležet v chladu.

4. 

Těsto rozválíme na tloušťku 0,5 cm. Těsto rozválíme na silikonové podložce (případně na papíře na pečení), abychom ho nemuseli podsypávat moukou. Vykrajujeme oblíbené perníčkové tvary.

5. 

vaječný bílek 1 ks

Vykrojené perníčky přendáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným bílkem.

6. 

ořechy vlašské

Ozdobíme kousky ořechů...

7. 

mandlové lupínky

... nebo lupínky mandlí (případně rozinkami apod.).

8. 

Pečeme 8 min. při teplotě 180 °C.

9. 

Skladujeme v uzavřené nádobě s kouskem jablíčka, od kterého změknou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit