RECEPTY

Rýžový nákyp s kiwi

Rýžový nákyp s kiwi

Výborný klasický rýžový nákyp s ovocem. Podáváme teplý, politý ovocnou šťávou. Chutná i na studeno.

recept,fotorecept,rýže,kiwi,Sladká jídla

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Kategorie

Sladká jídla  

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový150gramů
cukr vanilkový20gramů
kiwi6
mléko1litr
máslo100gramů
rozinky80gramů
rýže350gramů
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy
vločky ovesné-
voda½litru

 

Recept

1. Příprava rýžové kaše

mléko 1 litr  voda ½ litru  rýže 350 gramů  cukr vanilkový 20 gramů

Rýži uvaříme v mléce smíchaném s vodou a vanilkovým cukrem doměkka. Při vaření často promícháváme, aby se nám rýže nepřipálila. Uvařenou rýži necháme vychladnout.

2. Příprava rýžové směsi

máslo 100 gramů  cukr moučkový 150 gramů  vaječný žloutek 4 kusy  rozinky 80 gramů  vaječný bílek 4 kusy

Máslo utřeme s cukrem, přimícháme žloutky. Přidáme vychladlou rýžovou kaši a rozinky, které jsme nechali chvíli namočené ve vodě. Vše spolu dobře promícháme. Z bílků a špetky moučkového cukru vyšleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do rýžové směsi.

3. Pečení

kiwi 6 ks  máslo  vločky ovesné

Pekáč vymažeme máslem a vysypeme ovesnými vločkami. Polovinu směsi rovnoměrně rozetřeme. Kiwi očistíme, pokrájíme na kolečka a rozložíme na vrstvu směsi. Vhodné je použít kiwi ne moc zralé.

4. 

Na kiwi navrstvíme druhou polovinu rýžové směsi. Pečeme zakryté v troubě na středním stupni 40 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie