Rýžový nákyp s kiwi
Výborný klasický rýžový nákyp s ovocem. Podáváme teplý, politý ovocnou šťávou. Chutná i na studeno.
recept,fotorecept,rýže,kiwi,Sladká jídla
Sladká jídla
Kategorie
Sladká jídla
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 150 | gramů | |
cukr vanilkový | 20 | gramů | |
kiwi | 6 | ||
mléko | 1 | litr | |
máslo | 100 | gramů | |
rozinky | 80 | gramů | |
rýže | 350 | gramů | |
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 4 | kusy | |
vločky ovesné | - | ||
voda | ½ | litru |
Recept
1. Příprava rýžové kaše
mléko 1 litr • voda ½ litru • rýže 350 gramů • cukr vanilkový 20 gramů
Rýži uvaříme v mléce smíchaném s vodou a vanilkovým cukrem doměkka. Při vaření často promícháváme, aby se nám rýže nepřipálila. Uvařenou rýži necháme vychladnout.
2. Příprava rýžové směsi
máslo 100 gramů • cukr moučkový 150 gramů • vaječný žloutek 4 kusy • rozinky 80 gramů • vaječný bílek 4 kusy
Máslo utřeme s cukrem, přimícháme žloutky. Přidáme vychladlou rýžovou kaši a rozinky, které jsme nechali chvíli namočené ve vodě. Vše spolu dobře promícháme. Z bílků a špetky moučkového cukru vyšleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do rýžové směsi.
3. Pečení
kiwi 6 ks • máslo • vločky ovesné
Pekáč vymažeme máslem a vysypeme ovesnými vločkami. Polovinu směsi rovnoměrně rozetřeme. Kiwi očistíme, pokrájíme na kolečka a rozložíme na vrstvu směsi. Vhodné je použít kiwi ne moc zralé.
4.
Na kiwi navrstvíme druhou polovinu rýžové směsi. Pečeme zakryté v troubě na středním stupni 40 minut.
Dobrou chuť!