svetvemne.cz

Rýžový nákyp s kiwi

    

Výborný klasický rýžový nákyp s ovocem. Podáváme teplý, politý ovocnou šťávou. Chutná i na studeno.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
cukr práškový150gramů
cukr vanilkový20gramů
kiwi6
mléko1litr
máslo100gramů
rozinky80gramů
rýže350gramů
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy
vločky ovesné-
voda½litru

1. Příprava rýžové kaše

mléko 1 litr  voda ½ litru  rýže 350 gramů  cukr vanilkový 20 gramů

Rýži uvaříme v mléce smíchaném s vodou a vanilkovým cukrem doměkka. Při vaření často promícháváme, aby se nám rýže nepřipálila. Uvařenou rýži necháme vychladnout.

Příprava rýžové kaše

2. Příprava rýžové směsi

máslo 100 gramů  cukr práškový 150 gramů  vaječný žloutek 4 kusy  rozinky 80 gramů  vaječný bílek 4 kusy

Máslo utřeme s cukrem, přimícháme žloutky. Přidáme vychladlou rýžovou kaši a rozinky, které jsme nechali chvíli namočené ve vodě. Vše spolu dobře promícháme. Z bílků a špetky moučkového cukru vyšleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do rýžové směsi.

Příprava rýžové směsi

3. Pečení

kiwi 6 ks  máslo  vločky ovesné

Pekáč vymažeme máslem a vysypeme ovesnými vločkami. Polovinu směsi rovnoměrně rozetřeme. Kiwi očistíme, pokrájíme na kolečka a rozložíme na vrstvu směsi. Vhodné je použít kiwi ne moc zralé.

Pečení

4. 

Na kiwi navrstvíme druhou polovinu rýžové směsi. Pečeme zakryté v troubě na středním stupni 40 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit