RECEPTY

Nekynuté jogurtové koblihy

Nekynuté jogurtové koblihy

Jemné, jogurtové koblihy bez kvásku. Svou chutí připomínají tradiční chorvatské fritule.

recept,fotorecept,jogurt bílý,Sladká jídla

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Sladká jídla  

 

Ingredience

Ingredience

aroma vanilková-
cukr krystalový3polévkové lžíce
jogurt bílý150gramů
kypřicí prášek do pečiva10gramů
mouka hladká300gramů
olej řepkový-
rozinky70gramů
rum2polévkové lžíce
sůl-
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. 

vejce slepičí 2 kusy  cukr krystalový 3 polévkové lžíce

Vejce vyšleháme spolu s cukrem.

2. 

jogurt bílý 150 gramů  sůl  aroma vanilková  rum 2 polévkové lžíce

Přidáme jogurt, špetku soli, tři kapky vanilkového aroma a rum. Vše spolu prošleháme.

3. 

mouka hladká 300 gramů  kypřicí prášek do pečiva 10 gramů

Do těsta přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

4. 

rozinky 70 gramů

Nakonec přidáme rozinky a vše spolu pořádně promícháme. Těsto necháme 10 minut odpočívat.

5. 

olej řepkový

V hlubší pánvi zahřejeme olej. Polévkovou lžící klademe do oleje malé hromádky těsta. Pomalu osmažíme z obou stran.

6. 

Koblihy z oleje vyjmeme a papírovým ubrouskem z nich odstraníme přebytečný tuk.

Dobrou chuť!

Články

18.09.2024

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit