Tvarohový pohár s jahodami
Jahody ochucené skořicí a kořením na peřince ze smetany a tvarohu.
recept,fotorecept,jahody,jahody,smetana ke šlehání (30-33% tuku),tvaroh měkký,Dezerty v sklenici,Bezlepkové,Sezónní recepty
Dezerty v sklenici
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
cukr vanilkový | 1 | polévková lžíce | |
jahody | 250 | gramů | |
jahody | 2 | kusy | |
máslo | 20 | gramů | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
pistácie | 25 | gramů | |
skořice mletá | ¼ | čajové lžičky | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
tvaroh měkký | 250 | gramů |
Recept

2.
máslo 20 gramů • pistácie 20 gramů
Na menší pánvi rozpustíme máslo a krátce opečeme nahrubo rozkrájené pistácie.

3.
Přidáme jahody a promícháme


5.
pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Přidáme koření a mícháme dokud uvolněná šťáva z jahod mírně zhoustne. Přibližně 5 minut.


7.
cukr vanilkový 1 polévková lžíce • cukr krystalový 1 polévková lžíce • tvaroh měkký 250 gramů
Přidáme cukr a tvaroh. Mícháme až se cukr zcela rozpustí a vznikne hladký jemný krém.

8.
Na dno sklenic, nebo misek, rozdělíme krém.

9.
pistácie 5 gramů • jahody 2 kusy
Na vrstvu krému dáme dobře vychladlou jahodovou směs. Ozdobíme trochou krému, drcenými pistáciemi a jahodou.

Dobrou chuť!