svetvemne.cz

Tvarohový pohár s jahodami

     

Jahody ochucené skořicí a kořením na peřince ze smetany a tvarohu.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cukr krystalový1polévková lžíce
Cukr vanilkový1polévková lžíce
Jahody250gramů
Jahody2kusy
Máslo20gramů
Pepř černý mletý¼čajové lžičky
Pistácie25gramů
Skořice mletá¼čajové lžičky
Smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
Tvaroh měkký250gramů

1. 

jahody 250 g

Jahody pokrájíme na menší kousky.

2. 

máslo 20 g  pistácie 20 g

Na menší pánvi rozpustíme máslo a krátce opečeme nahrubo rozkrájené pistácie.

3. 

Přidáme jahody a promícháme

4. 

skořice mletá ¼ ČL

Posypeme rovnoměrně skořicí a promícháme.

5. 

pepř černý mletý ¼ ČL

Přidáme koření a mícháme dokud uvolněná šťáva z jahod mírně zhoustne. Přibližně 5 minut.

6. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 ml

Ze smetany na šlehání ušleháme tuhou šlehačku.

7. 

cukr vanilkový 1 PL  cukr krystalový 1 PL  tvaroh měkký 250 g

Přidáme cukr a tvaroh. Mícháme až se cukr zcela rozpustí a vznikne hladký jemný krém.

8. 

Na dno sklenic, nebo misek, rozdělíme krém.

9. 

pistácie 5 g  jahody 2 ks

Na vrstvu krému dáme dobře vychladlou jahodovou směs. Ozdobíme trochou krému, drcenými pistáciemi a jahodou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit