RECEPTY

Lasagne s jemným bešamelem

Lasagne s jemným bešamelem

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Recept na přípravu klasického italského jídla se zvlášť připravovaným bešamelem.

recept,fotorecept,vepřové mleté maso,rajský protlak,Těstoviny,Recepty italské kuchyně

Těstoviny

Recepty italské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

bazalka sušená

½

7

čajové lžičky

kcal

cibule

1

??

kus

kcal

mléko

300

144

mililitrů

kcal

mouka hladká

40

139

gramů

kcal

máslo

20

147

gramů

kcal

oregano

¼

4

čajové lžičky

kcal

oříšek muškátový

0

??

kcal

pepř černý mletý

½

9

čajové lžičky

kcal

rajský protlak

500

340

mililitrů

kcal

smetana na vaření (10-12% tuku)

200

260

mililitrů

kcal

sýr polotvrdý

150

480

gramů

kcal

sůl

1.25

0

čajové lžičky

kcal

těstoviny - Lasagne

300

1080

gramů

kcal

vepřové mleté maso

500

1300

gramů

kcal

česnek

1

??

kus

kcal

 

Recept

1. Ragú

cibule 1 kus

Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli do zesklovatění.

Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli...

2. 

vepřové mleté maso 500 gramů  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  sůl 1 čajová lžička

K cibuli přidáme mleté maso a opékáme, dokud se nezatáhne. Maso osolíme a opepříme.

K cibuli přidáme mleté maso a opékáme, dokud...

3. 

rajský protlak 500 mililitrů  česnek 1 kus  oregano ¼ čajové lžičky  bazalka sušená ½ čajové lžičky

Přidáme rajčatový protlak a dusíme asi 15-20 minut. Přidáme oregano, bazalku a prolisovaný stroužek česneku.

Přidáme rajčatový protlak a dusíme asi 15-20...

4. Bešamel

mléko 300 mililitrů  máslo 20 gramů  oříšek muškátový  mouka hladká 40 gramů  sůl ¼ čajové lžičky  smetana na vaření (10-12% tuku) 200 mililitrů

Na mírném ohni rozpustíme máslo, nastrouháme kousek muškátového oříšku a přidáme sůl. Přidáme mouku a za stálého míchání postupně přiléváme smetanu smíchanou s mlékem. Celou dobu mícháme až se nám vytvoří hladký krém.

Na mírném ohni rozpustíme máslo, nastrouháme...

5. Vrstvení

těstoviny - Lasagne 300 gramů

Ragú, bešamel a lasagne rozdělíme na 4 části. Na dno zapékací nádoby poklademe plátky lasagní (v ingrediencích na tento krok je uvedeno množství lasagní na celé pečení)...

Ragú, bešamel a lasagne rozdělíme na 4...

6. 

Na lasagne nalijeme část ragú.

Na lasagne nalijeme část ragú....

7. 

Na ragú rovnoměrně dáme část bešamelu.

Na ragú rovnoměrně dáme část bešamelu....

8. 

Tento postup zopakujeme ještě třikrát.

Tento postup zopakujeme ještě třikrát....

9. 

sýr polotvrdý  150 gramů

Když navrstvíme 4x těstoviny - masovou směs - bešamel, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme 40 minut na 170 °C.

Když navrstvíme 4x těstoviny - masovou směs -...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit