Lasagne s jemným bešamelem
![Lasagne s jemným bešamelem](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001202/img_cs_4x3/lasagne-s-jemnym-besamelem_00180.jpg)
Recept na přípravu klasického italského jídla se zvlášť připravovaným bešamelem.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,rajský protlak,Těstoviny,Recepty italské kuchyně
Těstoviny
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
bazalka sušená | ½ | čajové lžičky | |
cibule | 1 | kus | |
mléko | 300 | mililitrů | |
mouka hladká | 40 | gramů | |
máslo | 20 | gramů | |
oregano | ¼ | čajové lžičky | |
oříšek muškátový | - | ||
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
rajský protlak | 500 | mililitrů | |
smetana na vaření (10-12% tuku) | 200 | mililitrů | |
sýr polotvrdý | 150 | gramů | |
sůl | 1.25 | čajové lžičky | |
těstoviny - Lasagne | 300 | gramů | |
vepřové mleté maso | 500 | gramů | |
česnek | 1 | kus |
Recept
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001202/small/IMG_9685.jpg)
2.
vepřové mleté maso 500 gramů • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sůl 1 čajová lžička
K cibuli přidáme mleté maso a opékáme, dokud se nezatáhne. Maso osolíme a opepříme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001202/small/IMG_9687.jpg)
3.
rajský protlak 500 mililitrů • česnek 1 kus • oregano ¼ čajové lžičky • bazalka sušená ½ čajové lžičky
Přidáme rajčatový protlak a dusíme asi 15-20 minut. Přidáme oregano, bazalku a prolisovaný stroužek česneku.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001202/small/IMG_9695.jpg)
4. Bešamel
mléko 300 mililitrů • máslo 20 gramů • oříšek muškátový • mouka hladká 40 gramů • sůl ¼ čajové lžičky • smetana na vaření (10-12% tuku) 200 mililitrů
Na mírném ohni rozpustíme máslo, nastrouháme kousek muškátového oříšku a přidáme sůl. Přidáme mouku a za stálého míchání postupně přiléváme smetanu smíchanou s mlékem. Celou dobu mícháme až se nám vytvoří hladký krém.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001202/small/IMG_9699.jpg)
5. Vrstvení
těstoviny - Lasagne 300 gramů
Ragú, bešamel a lasagne rozdělíme na 4 části. Na dno zapékací nádoby poklademe plátky lasagní (v ingrediencích na tento krok je uvedeno množství lasagní na celé pečení)...
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001202/small/IMG_9697.jpg)
6.
Na lasagne nalijeme část ragú.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001202/small/IMG_9700.jpg)
7.
Na ragú rovnoměrně dáme část bešamelu.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001202/small/IMG_9701.jpg)
8.
Tento postup zopakujeme ještě třikrát.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001202/small/IMG_9704.jpg)
9.
sýr polotvrdý 150 gramů
Když navrstvíme 4x těstoviny - masovou směs - bešamel, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme 40 minut na 170 °C.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001202/small/IMG_9708.jpg)
Dobrou chuť!