Lasagne s jemným bešamelem
Recept na přípravu klasického italského jídla se zvlášť připravovaným bešamelem.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,rajský protlak,Těstoviny,Recepty italské kuchyně
Těstoviny
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
bazalka sušená | ½ | čajové lžičky | |
cibule | 1 | kus | |
mléko | 300 | mililitrů | |
mouka hladká | 40 | gramů | |
máslo | 20 | gramů | |
oregano | ¼ | čajové lžičky | |
oříšek muškátový | - | ||
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
rajský protlak | 500 | mililitrů | |
smetana na vaření (10-12% tuku) | 200 | mililitrů | |
sýr polotvrdý | 150 | gramů | |
sůl | 1.25 | čajové lžičky | |
těstoviny - Lasagne | 300 | gramů | |
vepřové mleté maso | 500 | gramů | |
česnek | 1 | kus |
Recept
2.
vepřové mleté maso 500 gramů • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sůl 1 čajová lžička
K cibuli přidáme mleté maso a opékáme, dokud se nezatáhne. Maso osolíme a opepříme.
3.
rajský protlak 500 mililitrů • česnek 1 kus • oregano ¼ čajové lžičky • bazalka sušená ½ čajové lžičky
Přidáme rajčatový protlak a dusíme asi 15-20 minut. Přidáme oregano, bazalku a prolisovaný stroužek česneku.
4. Bešamel
mléko 300 mililitrů • máslo 20 gramů • oříšek muškátový • mouka hladká 40 gramů • sůl ¼ čajové lžičky • smetana na vaření (10-12% tuku) 200 mililitrů
Na mírném ohni rozpustíme máslo, nastrouháme kousek muškátového oříšku a přidáme sůl. Přidáme mouku a za stálého míchání postupně přiléváme smetanu smíchanou s mlékem. Celou dobu mícháme až se nám vytvoří hladký krém.
5. Vrstvení
těstoviny - Lasagne 300 gramů
Ragú, bešamel a lasagne rozdělíme na 4 části. Na dno zapékací nádoby poklademe plátky lasagní (v ingrediencích na tento krok je uvedeno množství lasagní na celé pečení)...
6.
Na lasagne nalijeme část ragú.
7.
Na ragú rovnoměrně dáme část bešamelu.
8.
Tento postup zopakujeme ještě třikrát.
9.
sýr polotvrdý 150 gramů
Když navrstvíme 4x těstoviny - masovou směs - bešamel, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme 40 minut na 170 °C.
Dobrou chuť!