svetvemne.cz

Lasagne s jemným bešamelem

     

Recept na přípravu klasického italského jídla se zvlášť připravovaným bešamelem.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Bazalka sušená½čajové lžičky
Cibule1kus
Mléko300mililitrů
Mouka hladká40gramů
Máslo20gramů
Oregano¼čajové lžičky
Oříšek muškátový
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Rajský protlak500mililitrů
Smetana na vaření (10-12% tuku)200mililitrů
Sýr polotvrdý 150gramů
Sůl1.25čajové lžičky
Těstoviny - lasagne300gramů
Vepřové mleté maso500gramů
Česnek1kus

1. Ragú

cibule 1 ks

Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli do zesklovatění.

Ragú

2. 

vepřové mleté maso 500 g  pepř černý mletý ½ ČL  sůl 1 ČL

K cibuli přidáme mleté maso a opékáme, dokud se nezatáhne. Maso osolíme a opepříme.

3. 

rajský protlak 500 ml  česnek 1 ks  oregano ¼ ČL  bazalka sušená ½ ČL

Přidáme rajčatový protlak a dusíme asi 15-20 minut. Přidáme oregano, bazalku a prolisovaný stroužek česneku.

4. Bešamel

mléko 300 ml  máslo 20 g  oříšek muškátový  mouka hladká 40 g  sůl ¼ ČL  smetana na vaření (10-12% tuku) 200 ml

Na mírném ohni rozpustíme máslo, nastrouháme kousek muškátového oříšku a přidáme sůl. Přidáme mouku a za stálého míchání postupně přiléváme smetanu smíchanou s mlékem. Celou dobu mícháme až se nám vytvoří hladký krém.

Bešamel

5. Vrstvení

těstoviny - Lasagne 300 g

Ragú, bešamel a lasagne rozdělíme na 4 části. Na dno zapékací nádoby poklademe plátky lasagní (v ingrediencích na tento krok je uvedeno množství lasagní na celé pečení)...

Vrstvení

6. 

Na lasagne nalijeme část ragú.

7. 

Na ragú rovnoměrně dáme část bešamelu.

8. 

Tento postup zopakujeme ještě třikrát.

9. 

sýr polotvrdý  150 g

Když navrstvíme 4x těstoviny - masovou směs - bešamel, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme 40 minut na 170 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit