svetvemne.cz

Lasagne

    

Jednoduchý recept na přípravu tradičního italského hlavního jídla z těstovin a vepřového masa.

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

cibule 1 kus  vepřové mleté maso 500 gramů  olej slunečnicový 20 mililitrů

Cibulku osmažíme na oleji dozlatova, přidáme vepřové maso a rozmícháme.

2. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů  rajský protlak 500 gramů  koření Pasta asciutta 2 čajové lžičky

Po chvilkovém osmažení směsi masa a cibulky, přilijeme rajčatové protlaky a sladkou smetanu. Pokud je směs hustá přilijeme vodu. Směs by měla být středně řídká, aby se při zapékání těstoviny uvařily. Přidáme koření, případně vegetu.

3. 

těstoviny - Lasagne 200 gramů

Spodek formy na pečení vylijeme řídkou částí předchystané směsi, na kterou poklademe plátky těstovin, aby byl pokryt celý povrch. Na těstoviny rozprostřeme směs a tento krok opakujeme 3-4 krát. Poslední vrstva je masová.

4. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 200 mililitrů  sýr tvrdý 250 gramů

Na horní vrstvu rozetřeme 2 zakysané smetany a posypeme strouhaným sýrem.

5. 

Zapékáme asi půl hodiny, dokud se sýr pěkně nerozpustí a jemně nezhnědne.

6. 

Můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit