Pizza

Výborná pizza z těsta doporučeného italským kuchařem.
recept,fotorecept,mouka hladká,rajský protlak,šunka,žampiony,Slané koláče,Pizza,Recepty italské kuchyně
Slané koláče
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
cibule | 0 ?? | kcal | |
droždí čerstvé | 42 43 | gramů kcal | |
kukuřice sterilovaná | 0 ?? | kcal | |
mouka hladká | 1 3470 | kilogram kcal | |
olej slunečnicový | 4 540 | polévkové lžíce kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
oregano | 0 ?? | kcal | |
rajský protlak | 500 340 | gramů kcal | |
sardinky v oleji | 0 ?? | kcal | |
sýr Eidam | 0 ?? | kcal | |
sůl | 1 0 | polévková lžíce kcal | |
voda | 600 0 | mililitrů kcal | |
zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice) | 0 ?? | kcal | |
česnek | 0 ?? | kcal | |
šunka | 0 ?? | kcal | |
žampiony | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
mouka hladká 1 kilogram • sůl 1 polévková lžíce • droždí čerstvé 42 gramů • olej slunečnicový 4 polévkové lžíce • voda 600 mililitrů
Z mouky, soli, droždí, oleje a vlažné vody vypracujte těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

2.
olej slunečnicový • česnek • rajský protlak 500 gramů
Těsto rozdělíme na 4 části.Plech si potřeme olejem a jednu část těsta tence roztáhneme, rozválíme na plechu. Můžeme také těsto rozválet na pomoučeném vále a dát ho na plech vyložený papírem na pečenie. Potřeme ho utřeným česnekem a rajským protlakem.

3.
šunka • sardinky v oleji • kukuřice sterilovaná • zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice) • žampiony • cibule • sýr Eidam • oregano
Na těsto klademe různé ingredience podle toho, jakou pizzu si chceme připravit (šunkovou, rybí, kukuřičnou, zeleninovou, žampionovou, cibulovou ...), posypeme sýrem, oreganem a upečeme v předem rozehřáté troubě na 200 °C cca 20-25 minut.

4.
Pizzu podáváme teplou nakrájenou na trojúhelníky.

Dobrou chuť!