Cannelloni s dýní
Trubkovité těstoviny plněné dýňovou směsí a zapečené s bešamelem.
recept,fotorecept,dýně máslová ,sýr tavený,sýr Parmezán,sýr Parmezán,mléko,těstoviny - Cannelloni,Bezmasá jídla,Recepty italské kuchyně
Bezmasá jídla
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
dýně máslová | 600 | gramů | |
mléko | 500 | mililitrů | |
mouka hladká | 100 | gramů | |
máslo | 30 | gramů | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
petrželová nať | 1 | polévková lžíce | |
sýr Parmezán | 100 | gramů | |
sýr tavený | 200 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
těstoviny - Cannelloni | 300 | gramů | |
voda | 300 | mililitrů | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
2. Opečeme
cibule 150 gramů • česnek 2 stroužky • olej olivový 2 polévkové lžíce • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Cibuli a česnek očistíme, nadrobno nakrájíme a na pánvičce na oleji zlehka opečeme. Přidáme dýňovou dužinu, vše spolu opékáme 10 minut. Směs opepříme a osolíme.
3. Přidáme petrželovou nať a sýr
petrželová nať 1 polévková lžíce • sýr tavený 200 gramů
Do směsi přidáme nadrobno nasekanou petrželku a tavený sýr ze střívka.
4. Posypeme parmezánem
sýr Parmezán 50 gramů
Posypeme strouhaným parmezánem. Všechno spolu pořádně promícháme. Dýňovou směs na chvíli odložíme stranou a připravíme bešamelovou omáčku.
5. Bešamelová omáčka
máslo 30 gramů • mouka hladká 100 gramů • mléko 500 mililitrů • voda 300 mililitrů
V míse rozpustíme máslo, na kterém opražíme hladkou mouku a následně zalijeme mlékem a vodou. Vaříme dokud se neudělám kaše. Pokud se udělají hrudky, pomocí sítka je přecedíme.
6. Cannelloni plníme dýňovou směsí
těstoviny - Cannelloni 300 gramů
Polovinu bešamelové omáčky vylijeme do zapékací mísy. Cannelloni plníme dýňovou směsí.
7. Zapečeme
sýr Parmezán 50 gramů
Zbylou polovinu bešamelu vylijeme na naplněné a do zapékací mísy uložené cannelloni. Pečeme na 200 °C 30 minut. Cannelloni zasypeme strouhaným parmezánem a necháme ještě 10 minut zapéct.
Dobrou chuť!