RECEPTY

Cannelloni s dýní

Cannelloni s dýní

Trubkovité těstoviny plněné dýňovou směsí a zapečené s bešamelem.

recept,fotorecept,dýně máslová ,sýr tavený,sýr Parmezán,sýr Parmezán,mléko,těstoviny - Cannelloni,Bezmasá jídla,Recepty italské kuchyně

Bezmasá jídla

Recepty italské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule150gramů
dýně máslová 600gramů
mléko500mililitrů
mouka hladká100gramů
máslo30gramů
olej olivový2polévkové lžíce
pepř černý mletý½čajové lžičky
petrželová nať1polévková lžíce
sýr Parmezán100gramů
sýr tavený200gramů
sůl1čajová lžička
těstoviny - Cannelloni300gramů
voda300mililitrů
česnek2stroužky

 

Recept

1. Dýni nastrouháme

dýně máslová  600 gramů

Dýni očistíme, odstraníme emínka a nahrubo nastrouháme.

2. Opečeme

cibule 150 gramů  česnek 2 stroužky  olej olivový 2 polévkové lžíce  sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

Cibuli a česnek očistíme, nadrobno nakrájíme a na pánvičce na oleji zlehka opečeme. Přidáme dýňovou dužinu, vše spolu opékáme 10 minut. Směs opepříme a osolíme.

3. Přidáme petrželovou nať a sýr

petrželová nať 1 polévková lžíce  sýr tavený 200 gramů

Do směsi přidáme nadrobno nasekanou petrželku a tavený sýr ze střívka.

4. Posypeme parmezánem

sýr Parmezán 50 gramů

Posypeme strouhaným parmezánem. Všechno spolu pořádně promícháme. Dýňovou směs na chvíli odložíme stranou a připravíme bešamelovou omáčku.

5. Bešamelová omáčka

máslo 30 gramů  mouka hladká 100 gramů  mléko 500 mililitrů  voda 300 mililitrů

V míse rozpustíme máslo, na kterém opražíme hladkou mouku a následně zalijeme mlékem a vodou. Vaříme dokud se neudělám kaše. Pokud se udělají hrudky, pomocí sítka je přecedíme.

6. Cannelloni plníme dýňovou směsí

těstoviny - Cannelloni 300 gramů

Polovinu bešamelové omáčky vylijeme do zapékací mísy. Cannelloni plníme dýňovou směsí.

7. Zapečeme

sýr Parmezán 50 gramů

Zbylou polovinu bešamelu vylijeme na naplněné a do zapékací mísy uložené cannelloni. Pečeme na 200 °C 30 minut. Cannelloni zasypeme strouhaným parmezánem a necháme ještě 10 minut zapéct.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie