svetvemne.cz

Aljašská treska s kari omáčkou

     

Jednoduchá a rychlá příprava lehkého oběda i pro začínající kuchaře. Jako přílohu jsem zvolil pečenou dýni hokkaido, ale stejně vhodné by mohly být i vařené brambory, nebo bramborová kaše.

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
Aljašská treska300gramů
Bazalka
Cibule60gramů
Koření kari1čajová lžička
Mouka polohrubá1polévková lžíce
Olej olivový2polévkové lžíce
Pepř bílý mletý
Smetana na vaření (10-12% tuku)150mililitrů
Sůl

1. 

aljašská treska 300 g  bazalka  pepř bílý mletý  sůl

Rozmrazený filet tresky naporcujeme na třetiny a krátce osmahneme na rozpáleném oleji, jen tak dlouho, aby se treska nerozpadla. Okořeníme bazalkou, bílým pepřem a solí.

2. 

olej olivový 2 PL  cibule 60 g  mouka polohrubá 1 PL

Na pánvi rozpálíme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme do zesklovatění. Posypeme moukou a vzniklé žmolky krátce osmahneme.

3. 

koření kari 1 ČL  smetana na vaření (10-12% tuku) 150 ml

Přidáme kari, smetanu a promícháme. Podle potřeby doředit smetanou, nebo mlékem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit