svetvemne.cz

Mořský čert s hráškovým pyré

     

Recept na chutnou a netradiční přípravu mořských ryb.

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 

1. 

mořský ďas 400 g

Mořského čerta omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a stáhneme z něj kůži. Nakrájíme ho na cca 1,5 cm silné plátky.

2. 

paprička chili čerstvá 1 ks  kmín mletá  koriandr  olej olivový 1 PL

Chilli papričku omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme ji nadrobno. Česnek oloupeme a rozdrtíme. Chilli papričku smícháme s česnekem, přimícháme špetku kmínu a koriandru, přidáme olej. Vše důkladně promícháme.

3. 

sůl

Vzniklou směsí natíráme jemně osolené rybí filety a vložíme je do spodní nádoby parního hrnce.

4. 

hrášek mražený 200 g

Do druhé nádoby parního hrnce vysypeme promytý mrazený hrášek. Paříme celkem 20 minut, rybu s nádobou odebereme a hrášek můžeme ještě 10 minut, podle potřeby, dovařit v páře, pokud je ještě tvrdý.

5. 

smetana sladká na vaření 100 ml  sůl  pepř bílý mletý

Hotový hrášek vysypeme do hlubší misky, přidáme smetanu a rozmixujeme ponorným mixérem. Podle chuti můžeme dosolit či dokořenit.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit