Mořský čert s hráškovým pyré
Recept na chutnou a netradiční přípravu mořských ryb.
recept,fotorecept,mořský ďas,hrášek mražený,Ryby,Recepty pro parní hrnec,Bezlepkové
Ryby
Ingredience
Ingredience
hrášek mražený | 200 | gramů | |
kmín mletá | - | ||
koriandr | - | ||
mořský ďas | 400 | gramů | |
olej olivový | 1 | polévková lžíce | |
paprička chili čerstvá | 1 | kus | |
pepř bílý mletý | - | ||
smetana sladká na vaření | 100 | mililitrů | |
sůl | 0 |
Recept
1.
mořský ďas 400 gramů
Mořského čerta omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a stáhneme z něj kůži. Nakrájíme ho na cca 1,5 cm silné plátky.
2.
paprička chili čerstvá 1 kus • kmín mletá • koriandr • olej olivový 1 polévková lžíce
Chilli papričku omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme ji nadrobno. Česnek oloupeme a rozdrtíme. Chilli papričku smícháme s česnekem, přimícháme špetku kmínu a koriandru, přidáme olej. Vše důkladně promícháme.
3.
Vzniklou směsí natíráme jemně osolené rybí filety a vložíme je do spodní nádoby parního hrnce.
4.
hrášek mražený 200 gramů
Do druhé nádoby parního hrnce vysypeme promytý mrazený hrášek. Paříme celkem 20 minut, rybu s nádobou odebereme a hrášek můžeme ještě 10 minut, podle potřeby, dovařit v páře, pokud je ještě tvrdý.
5.
smetana sladká na vaření 100 mililitrů • sůl • pepř bílý mletý
Hotový hrášek vysypeme do hlubší misky, přidáme smetanu a rozmixujeme ponorným mixérem. Podle chuti můžeme dosolit či dokořenit.
Dobrou chuť!