svetvemne.cz

Platýs s bylinkovým máslem

    

Pikantní máslo dodá platýsovi chuťový půvab.

Ukuchtil

Počet porcí

1

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
koření na ryby-
olej olivový15mililitrů
platýs1kus
pórek150gramů
sůl-

1. 

platýs 1 kus

Platýse opláchneme. Odstraníme z něj vnitřnosti a odřízneme ploutve. Necháme jen část ocasní ploutve. Do kůže uděláme pár zářezů na zádech, aby si ryba při pečení udržela tvar.

2. 

pórek 150 gramů  olej olivový 15 mililitrů

Pórek nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu vymažeme olejem, rozložíme pórek.

3. 

sůl  koření na ryby

Platýse osolíme a z obou stran opepříme. Vložíme do zapékací mísy, přikryjeme alobalem. Pečeme 25 minut při teplotě 180 °C. Rybu podáváme s bylinkovým máslem a dušenou brokolicí.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit