Bylinkové máslo
Jemně pikantní máslo dodávající jídlu chuťový půvab.
recept,fotorecept,máslo,Pomazánky,Bezlepkové
Pomazánky
Ingredience
Ingredience
bazalka | 2 | čajové lžičky | |
citronová šťáva | 1 | polévková lžíce | |
koriandr | 1 | čajová lžička | |
máslo | 125 | gramů | |
pažitka | 1 | čajová lžička | |
semínka sezamová | 1 | čajová lžička | |
sójová omáčka | 1 | polévková lžíce | |
tabasco | - | ||
wasabi pasta | 1 | polévková lžíce |
Recept
1.
semínka sezamová 1 čajová lžička • citronová šťáva 1 polévková lžíce
Sezamová semínka opražíme nasucho na pánvi, dokud zlehka nezhnědnou. Polijeme je citronovou šťávou.
2.
bazalka 2 čajové lžičky • koriandr 1 čajová lžička • pažitka 1 čajová lžička • máslo 125 gramů
Sušené bylinky v hmoždíři najemno nadrtíme. Smícháme s měkkým máslem a sezamovými semínky.
3.
wasabi pasta 1 polévková lžíce • sójová omáčka 1 polévková lžíce • tabasco
Přidáme wasabi pastu, sójovou omáčku a 4 kapky tabaska. Ušleháme dohladka.
4.
Ochucené máslo položíme na potravinovou fólii, vytvarujeme váleček, zabalíme a vložíme do ledničky.
Dobrou chuť!