Bylinkové máslo

Jemně pikantní máslo dodávající jídlu chuťový půvab.
recept,fotorecept,máslo,Pomazánky,Bezlepkové
Pomazánky
Ingredience
Ingredience
bazalka | 2 3 | čajové lžičky kcal | |
citronová šťáva | 1 4 | polévková lžíce kcal | |
koriandr | 1 15 | čajová lžička kcal | |
máslo | 125 918 | gramů kcal | |
pažitka | 1 3 | čajová lžička kcal | |
semínka sezamová | 1 29 | čajová lžička kcal | |
sójová omáčka | 1 21 | polévková lžíce kcal | |
tabasco | 0 ?? | kcal | |
wasabi pasta | 1 43 | polévková lžíce kcal |
Recept
1.
semínka sezamová 1 čajová lžička • citronová šťáva 1 polévková lžíce
Sezamová semínka opražíme nasucho na pánvi, dokud zlehka nezhnědnou. Polijeme je citronovou šťávou.

2.
bazalka 2 čajové lžičky • koriandr 1 čajová lžička • pažitka 1 čajová lžička • máslo 125 gramů
Sušené bylinky v hmoždíři najemno nadrtíme. Smícháme s měkkým máslem a sezamovými semínky.

3.
wasabi pasta 1 polévková lžíce • sójová omáčka 1 polévková lžíce • tabasco
Přidáme wasabi pastu, sójovou omáčku a 4 kapky tabaska. Ušleháme dohladka.

4.
Ochucené máslo položíme na potravinovou fólii, vytvarujeme váleček, zabalíme a vložíme do ledničky.

Dobrou chuť!