ActiFry pečená pražma

Recept na přípravu filetu z pražmy zlaté.
recept,fotorecept,pražma zlatá,Ryby,Recepty pro ActiFry 2v1,Bezlepkové,Bezlaktózové
Ryby
Ingredience
Ingredience
koření na ryby | ¼ 3 | čajové lžičky kcal | |
olej olivový | 1 132 | polévková lžíce kcal | |
pražma zlatá | 600 576 | gramů kcal | |
sůl | ¼ 0 | čajové lžičky kcal |
Recept
1. Filetování
pražma zlatá 600 gramů
Rybu důkladně omyjeme a na povrchu vysušíme utěrkou aby nám neklouzala při filetování. Ostým nožem očistíme od šupin směrem od ocasu.

2.
Vykuchanou ji zbavíme hlavy, ploutví a ocasu.

3.
Z obou boků ryby odřízneme filety. Postupujeme směrem od hlavy k ocasu po straně páteře, prvním, zhruba centimetr hlubokým řezem. Následně pomalu a opatrně ořezáváme maso kolem hrudních kostí, vždy směrem od hlavy.

4. Pečení
sůl ¼ čajové lžičky • koření na ryby ¼ čajové lžičky
Filety můžeme nakrájet na menší kousky. Osolíme je a opepříme.

5.
olej olivový 1 polévková lžíce
Filety rovnoměrně rozložíme do olejem vymaštěné vrchní nádoby ActiFry a zmáčkneme třikrát tlačítko 2in1 program RYBY, nastavíme čas na 8 minut a spustíme tlačítkem Start.

Dobrou chuť!