RECEPTY

ActiFry pečená pražma

ActiFry pečená pražma

Recept na přípravu filetu z pražmy zlaté.

recept,fotorecept,pražma zlatá,Ryby,Recepty pro ActiFry 2v1,Bezlepkové,Bezlaktózové

Ryby

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

koření na ryby¼čajové lžičky
olej olivový1polévková lžíce
pražma zlatá600gramů
sůl¼čajové lžičky

 

Recept

1. Filetování

pražma zlatá 600 gramů

Rybu důkladně omyjeme a na povrchu vysušíme utěrkou aby nám neklouzala při filetování. Ostým nožem očistíme od šupin směrem od ocasu.

2. 

Vykuchanou ji zbavíme hlavy, ploutví a ocasu.

3. 

Z obou boků ryby odřízneme filety. Postupujeme směrem od hlavy k ocasu po straně páteře, prvním, zhruba centimetr hlubokým řezem. Následně pomalu a opatrně ořezáváme maso kolem hrudních kostí, vždy směrem od hlavy.

4. Pečení

sůl ¼ čajové lžičky  koření na ryby ¼ čajové lžičky

Filety můžeme nakrájet na menší kousky. Osolíme je a opepříme.

5. 

olej olivový 1 polévková lžíce

Filety rovnoměrně rozložíme do olejem vymaštěné vrchní nádoby ActiFry a zmáčkneme třikrát tlačítko 2in1 program RYBY, nastavíme čas na 8 minut a spustíme tlačítkem Start.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie