Candát po provensálsku
recept,fotorecept,candát,provensálske koření,Ryby,Bezlepkové,Bezlaktózové
Ryby
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 | gramů | |
candát | 600 | gramů | |
olej olivový | - | ||
olej slunečnicový | - | ||
pepř černý mletý | - | ||
provensálske koření | 1 | polévková lžíce | |
pórek | 1 | kus | |
slanina uzená | 150 | gramů | |
sůl | - | ||
sůl zeleninová | - | ||
voda | 2 | decilitry | |
víno bílé polosladké | 2 | decilitry |
Recept
1.
candát 600 gramů • brambory 500 gramů • pórek 1 kus • slanina uzená 150 gramů • provensálske koření 1 polévková lžíce • pepř černý mletý • sůl • sůl zeleninová • olej olivový • olej slunečnicový
Na přípravu budeme potřebovat: filé z candáta, brambory, pórek, slaninu, olej, sůl, pepř, provensálské koření.
2.
Pórek nakrájíme na tenká kolečka, slaninu na nudličky a společně osmahneme na troše oleje.
3.
Candáta vykostíme a upravíme na filé, které osolíme, okořeníme pepřem a posypeme provensálským kořením. Na pekáč vymazaný olivovým olejem poklademe filé z candáta a na tenká kolečka nakrájené brambory. Brambory posypeme podravkou a provensálským kořením.
4.
víno bílé polosladké 2 decilitry • voda 2 decilitry
Rozložíme osmaženou směs slaniny a pórku, podlijeme trochou vody nebo bílého vína a dáme zapéct na 30 minut.
Dobrou chuť!