Candát po provensálsku

recept,fotorecept,candát,provensálske koření,Ryby,Bezlepkové,Bezlaktózové
Ryby
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 460 | gramů kcal | |
candát | 600 487 | gramů kcal | |
olej olivový | 0 ?? | kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
pepř černý mletý | 0 ?? | kcal | |
provensálske koření | 1 35 | polévková lžíce kcal | |
pórek | 1 ?? | kus kcal | |
slanina uzená | 150 837 | gramů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
sůl zeleninová | 0 ?? | kcal | |
voda | 2 0 | decilitry kcal | |
víno bílé polosladké | 2 180 | decilitry kcal |
Recept
1.
candát 600 gramů • brambory 500 gramů • pórek 1 kus • slanina uzená 150 gramů • provensálske koření 1 polévková lžíce • pepř černý mletý • sůl • sůl zeleninová • olej olivový • olej slunečnicový
Na přípravu budeme potřebovat: filé z candáta, brambory, pórek, slaninu, olej, sůl, pepř, provensálské koření.

2.
Pórek nakrájíme na tenká kolečka, slaninu na nudličky a společně osmahneme na troše oleje.

3.
Candáta vykostíme a upravíme na filé, které osolíme, okořeníme pepřem a posypeme provensálským kořením. Na pekáč vymazaný olivovým olejem poklademe filé z candáta a na tenká kolečka nakrájené brambory. Brambory posypeme podravkou a provensálským kořením.

4.
víno bílé polosladké 2 decilitry • voda 2 decilitry
Rozložíme osmaženou směs slaniny a pórku, podlijeme trochou vody nebo bílého vína a dáme zapéct na 30 minut.

Dobrou chuť!