RECEPTY

Candát po provensálsku

Candát po provensálsku

recept,fotorecept,candát,provensálske koření,Ryby,Bezlepkové,Bezlaktózové

Ryby

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory500gramů
candát600gramů
olej olivový-
olej slunečnicový-
pepř černý mletý-
provensálske koření1polévková lžíce
pórek1kus
slanina uzená150gramů
sůl-
sůl zeleninová-
voda2decilitry
víno bílé polosladké2decilitry

 

Recept

1. 

candát 600 gramů  brambory 500 gramů  pórek 1 kus  slanina uzená 150 gramů  provensálske koření 1 polévková lžíce  pepř černý mletý  sůl  sůl zeleninová  olej olivový  olej slunečnicový

Na přípravu budeme potřebovat: filé z candáta, brambory, pórek, slaninu, olej, sůl, pepř, provensálské koření.

2. 

Pórek nakrájíme na tenká kolečka, slaninu na nudličky a společně osmahneme na troše oleje.

3. 

Candáta vykostíme a upravíme na filé, které osolíme, okořeníme pepřem a posypeme provensálským kořením. Na pekáč vymazaný olivovým olejem poklademe filé z candáta a na tenká kolečka nakrájené brambory. Brambory posypeme podravkou a provensálským kořením.

4. 

víno bílé polosladké 2 decilitry  voda 2 decilitry

Rozložíme osmaženou směs slaniny a pórku, podlijeme trochou vody nebo bílého vína a dáme zapéct na 30 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit