svetvemne.cz

Losos s hlívovou omáčkou a špenátem

    

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:    

 

 
 

1. 

hlíva ústřičná 500 gramů  olej olivový 1 polévková lžíce  sůl  smetana sladká na vaření 150 mililitrů

Hlívu nakrájíme na menší kousky, vložíme ji do hrnce s olejem. Jemně osmahneme, posolíme. Díky soli hlíva pustí vlastní šťávu, chvíli ji podusíme. Zalijeme smetanou na vaření. Pokud je omáčka příliš řídká, zahustíme ji hladkou moukou.

2. 

olej olivový 2 polévkové lžíce  losos filet 300 gramů  sůl  pepř černý mletý

Na pánvi zahřejeme olej, vložíme menší steaky z lososa. Osolíme, opepříme. Lososa obrátíme na jednu stranu, opečeme, přehodíme na druhou stranu a opečeme. Pokud nám olej prská, pánev přikryjeme.

3. 

olej olivový 1 polévková lžíce  špenátové listy čerstvé 800 gramů

Ve woku na oleji osmahneme česnek, přidáme listy čerstvého špenátu. Stálým mícháním špenát osmahneme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit