Losos s hlívovou omáčkou a špenátem
recept,fotorecept,hlíva ústřičná,losos filet,smetana sladká na vaření,Ryby,,Bezlepkové
Ryby
Ingredience
Ingredience
hlíva ústřičná | 500 | gramů | |
losos filet | 300 | gramů | |
olej olivový | 4 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | - | ||
smetana sladká na vaření | 150 | mililitrů | |
sůl | 0 | ||
špenátové listy čerstvé | 800 | gramů |
Recept
1.
hlíva ústřičná 500 gramů • olej olivový 1 polévková lžíce • sůl • smetana sladká na vaření 150 mililitrů
Hlívu nakrájíme na menší kousky, vložíme ji do hrnce s olejem. Jemně osmahneme, posolíme. Díky soli hlíva pustí vlastní šťávu, chvíli ji podusíme. Zalijeme smetanou na vaření. Pokud je omáčka příliš řídká, zahustíme ji hladkou moukou.
2.
olej olivový 2 polévkové lžíce • losos filet 300 gramů • sůl • pepř černý mletý
Na pánvi zahřejeme olej, vložíme menší steaky z lososa. Osolíme, opepříme. Lososa obrátíme na jednu stranu, opečeme, přehodíme na druhou stranu a opečeme. Pokud nám olej prská, pánev přikryjeme.
3.
olej olivový 1 polévková lžíce • špenátové listy čerstvé 800 gramů
Ve woku na oleji osmahneme česnek, přidáme listy čerstvého špenátu. Stálým mícháním špenát osmahneme.
Dobrou chuť!