RECEPTY

Sépie na grilu

Sépie na grilu

Jednoduché oblíbené jídlo, známé hlavně turistům a obyvatelům pobřežních oblastí středomoří. Suroviny se ale dají sehnat v lépe zásobených obchodech po celém světě.

recept,fotorecept,sépie,česnek,Ryby,Recepty na letní grilování,Bezlepkové,Bezlaktózové

Ryby

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

olej olivový1polévková lžíce
pepř černý mletý-
pórek150gramů
sépie600gramů
sůl1čajová lžička
sůl-
voda1.5litru
česnek2stroužky

 

Recept

1. 

sépie 600 gramů

Sépie očistíme a zbavíme tvrdých částí hlavy. Nasolíme a necháme 5 minut odležet. Propláchneme studenou vodou.

Sépie očistíme a zbavíme tvrdých částí...

2. 

voda 1.5 litru  sůl 1 čajová lžička

Vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 5 minut.

Vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 5...

3. 

česnek 2 stroužky  olej olivový 1 polévková lžíce  sůl  pepř černý mletý

Potřeme trochou oleje, utřeným česnekem. Osolíme a opepříme. Grilujeme na střední teplotě dozlatova.

Potřeme trochou oleje, utřeným česnekem....

4. 

pórek 150 gramů

Pokud používáme pánev, přidáme trochu nakrájeného pórku na posledních pár minut, aby se nepřipálil.

Pokud používáme pánev, přidáme trochu...

5. 

Podáváme s chlebem, nebo lehkým salátem. Čtvrtka citronu by neměla chybět při servírování.

Podáváme s chlebem, nebo lehkým salátem....

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit