svetvemne.cz

Sépie na grilu

    

Jednoduché oblíbené jídlo, známé hlavně turistům a obyvatelům pobřežních oblastí středomoří. Suroviny se ale dají sehnat v lépe zásobených obchodech po celém světě.

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
olej olivový1polévková lžíce
pepř černý mletý-
pórek150gramů
sépie600gramů
sůl1čajová lžička
sůl-
voda1.5litru
česnek2stroužky

1. 

sépie 600 gramů

Sépie očistíme a zbavíme tvrdých částí hlavy. Nasolíme a necháme 5 minut odležet. Propláchneme studenou vodou.

2. 

voda 1.5 litru  sůl 1 čajová lžička

Vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 5 minut.

3. 

česnek 2 stroužky  olej olivový 1 polévková lžíce  sůl  pepř černý mletý

Potřeme trochou oleje, utřeným česnekem. Osolíme a opepříme. Grilujeme na střední teplotě dozlatova.

4. 

pórek 150 gramů

Pokud používáme pánev, přidáme trochu nakrájeného pórku na posledních pár minut, aby se nepřipálil.

5. 

Podáváme s chlebem, nebo lehkým salátem. Čtvrtka citronu by neměla chybět při servírování.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit