RECEPTY

Pečená Tilapie nilská

Pečená Tilapie nilská

Výborný recept na přípravu filetu z Talipie nilské na osvěžující na kyslé máslové omáčce.

recept,fotorecept,Tilapia nilská,kapary,Ryby,Bezlepkové

Ryby

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Ryby  Bezlepkové  

 

Ingredience

Ingredience

Tilapia nilská500gramů
citronová šťáva-
kapary12
máslo20gramů
sůl½čajové lžičky

 

Recept

1. 

Tilapia nilská 500 gramů

Rybu důkladně omyjeme a na povrchu vysušíme utěrkou, aby nám neklouzala při filetování.

2. 

Z obou boků ryby odřízneme filety. Postupujeme směrem od hlavy k ocasu po straně páteře, prvním, zhruba centimetr hlubokým řezem. Následně pomalu a opatrně ořezáváme maso kolem hrudních kostí, vždy směrem od hlavy.

3. 

sůl ½ čajové lžičky

Filety nařežeme na straně s kůží, aby se při opékání uvolnily chutě do masa a ryba se dobře upekla. Posolíme z obou stran a sůl vpravíme i do zářezů.

4. 

máslo 20 gramů

Na menší pánvi si rozpustíme kousek másla.

5. 

kapary 12 ks  citronová šťáva

K rozpuštěnému máslu přidáme filet z tilapie, který opečeme pár minut z obou stran. Začínáme kůží dolů. Kolem ryby nasypeme kapary a po obrácení na druhou stranu vymačkáme do omáčky šťávu z poloviny citronu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit