Sójový salát se zeleninou
Chutný luštěninový salát vhodný ke grilovanému a pečenému masu.
recept,fotorecept,sója,paprika červená,paprika zelená,rajčata,Zeleninové saláty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zeleninové saláty
Ingredience
Ingredience
Křen sterilovaný | 50 | gramů | |
cibule | 150 | gramů | |
kmín drcený | 1 | čajová lžička | |
kopr | - | ||
mrkev | 120 | gramů | |
ocet | 2 | polévkové lžíce | |
olej olivový | 6 | polévkových lžic | |
paprika zelená | 100 | gramů | |
paprika červená | 200 | gramů | |
rajčata | 200 | gramů | |
sója | 350 | gramů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky |
Recept
1.
sója 350 gramů
Sóju namočíme na noc do vody a na druhý den uvaříme doměkka ve slané vodě. Scedíme a necháme vychladnout.
2.
paprika červená 200 gramů • paprika zelená 100 gramů • mrkev 120 gramů
Papriky omyjeme, vyčistíme a pokrájíme na tenké proužky. Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme na tenko. Zeleninu zamícháme do sóji.
5.
Křen sterilovaný 50 gramů • kmín drcený 1 čajová lžička • sůl 1.5 čajové lžičky • ocet 2 polévkové lžíce • olej olivový 6 polévkových lžic • kopr
Nakonec vmícháme do salátu křen, kmín, sůl, olej, ocet (dle chuti) a kopr (podle chuti). Salát necháme 24 hodin odstát v chladu. Občas promícháme.
Dobrou chuť!