RECEPTY

Bramborový vánoční salát

Bramborový vánoční salát

Chutný bramborový salát nejen ke smaženému kaprovi, ale také k mořským rybám či vepřovému řízku.

recept,fotorecept,brambory,okurka sterilovaná kyselá,hrášek sterilovaný,mrkev sterilovaná,Bramborové saláty,Vánoční recepty,Bezlepkové

Bramborové saláty

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory1.5kilogram
cibule100gramů
cukr krystalový1čajová lžička
hořčice plnotučná3polévkové lžíce
hrášek sterilovaný300gramů
majonéza250mililitrů
mrkev sterilovaná300gramů
ocet½decilitru
okurka sterilovaná kyselá200gramů
olej olivový3polévkové lžíce
pepř černý mletý1čajová lžička
sůl2čajové lžičky
vejce slepičí8
voda3decilitry

 

Recept

1. Příprava brambor a vajec

brambory 1.5 kilogram  vejce slepičí 8 ks

Salátové brambory uvaříme ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.

2. Příprava nálevu

voda 3 decilitry  ocet ½ decilitru  olej olivový 3 polévkové lžíce  cukr krystalový 1 čajová lžička  sůl 2 čajové lžičky  pepř černý mletý 1 čajová lžička

Do vody přidáme olej, sůl, cukr, ocet a koření. Přivedu do varu, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

3. 

Brambory nakrájíme na malé kostičky, případně použijeme kuchyňskou pomůcku - kolečko s mřížkou, přes kterou brambory protlačíme.

4. Přidáváme ingredience do salátu

cibule 100 gramů  okurka sterilovaná kyselá 200 gramů  hrášek sterilovaný 300 gramů  mrkev sterilovaná 300 gramů  hořčice plnotučná 3 polévkové lžíce

Brambory vložíme do větší nádoby a postupně přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhanou a nakrájenou sterilovanou okurku, sterilovaný hrášek s mrkví, nadrobno pokrájené vejce (také je můžeme protlačit přes mřížku jako brambory) a hořčici. Každou ingredienci postupně a opatrně do brambor přimícháváme. Přilijeme připravený vychlazený nálev, jeho množství upravujeme podle potřeby, aby salát nebyl ani hustý ani řídký.

5. 

majonéza 250 mililitrů

Bramborový salát necháme 2 hodiny odstát a potom přimícháme majonézu. Skladujeme v chladu. Podáváme ke smažené rybě, případně k smaženým vepřovým řízkům.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie