svetvemne.cz

Bramborový vánoční salát

Chutný bramborový salát nejen ke smaženému kaprovi, ale také k mořským rybám či vepřovému řízku.

 

Počet porcí: 10

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

 

 
 
Brambory1.5kilogram
Cibule100gramů
Cukr krystalový1čajová lžička
Hořčice plnotučná3polévkové lžíce
Hrášek sterilovaný300gramů
Majonéza light300mililitrů
Mrkev sterilovaná300gramů
Ocet½decilitru
Okurka sterilovaná kyselá200gramů
Olej olivový3polévkové lžíce
Pepř černý mletý1čajová lžička
Sůl2čajové lžičky
Vejce slepičí8ks
Voda3decilitry

1. Příprava brambor a vajec

brambory 1.5 kg  vejce slepičí 8 ks

Salátové brambory uvaříme ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.

Příprava brambor a vajec

2. Příprava nálevu

voda 3 dl  ocet ½ dl  olej olivový 3 PL  cukr krystalový 1 ČL  sůl 2 ČL  pepř černý mletý 1 ČL

Do vody přidáme olej, sůl, cukr, ocet a koření. Přivedu do varu, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

Příprava nálevu

3. 

Brambory nakrájíme na malé kostičky, případně použijeme kuchyňskou pomůcku - kolečko s mřížkou, přes kterou brambory protlačíme.

4. Přidáváme ingredience do salátu

cibule 100 g  okurka sterilovaná kyselá 200 g  hrášek sterilovaný 300 g  mrkev sterilovaná 300 g  hořčice plnotučná 3 PL

Brambory vložíme do větší nádoby a postupně přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhanou a nakrájenou sterilovanou okurku, sterilovaný hrášek s mrkví, nadrobno pokrájené vejce (také je můžeme protlačit přes mřížku jako brambory) a hořčici. Každou ingredienci postupně a opatrně do brambor přimícháváme. Přilijeme připravený vychlazený nálev, jeho množství upravujeme podle potřeby, aby salát nebyl ani hustý ani řídký.

Přidáváme ingredience do salátu

5. 

majonéza light 300 ml

Bramborový salát necháme 2 hodiny odstát a potom přimícháme majonézu. Skladujeme v chladu. Podáváme ke smažené rybě, případně k smaženým vepřovým řízkům.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit