RECEPTY

Bramborový vánoční salát

Bramborový vánoční salát

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Chutný bramborový salát nejen ke smaženému kaprovi, ale také k mořským rybám či vepřovému řízku.

recept,fotorecept,brambory,okurka sterilovaná kyselá,hrášek sterilovaný,mrkev sterilovaná,Bramborové saláty,Vánoční recepty,Bezlepkové,Sezónní recepty

Bramborové saláty

Ukuchtil

Počet porcí

10

Hmotnost porce

356 g

Energie porce

463 kcal

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

brambory

1.5

1380

kilogram

kcal

cibule

100

44

gramů

kcal

cukr krystalový

1

21

čajová lžička

kcal

hořčice plnotučná

3

56

polévkové lžíce

kcal

hrášek sterilovaný

300

180

gramů

kcal

majonéza

250

1700

mililitrů

kcal

mrkev sterilovaná

300

81

gramů

kcal

ocet

½

21

decilitru

kcal

okurka sterilovaná kyselá

200

24

gramů

kcal

olej olivový

3

396

polévkové lžíce

kcal

pepř černý mletý

1

17

čajová lžička

kcal

sůl

2

0

čajové lžičky

kcal

vejce slepičí

8

704

kcal

voda

3

0

decilitry

kcal

 

Recept

1. Příprava brambor a vajec

brambory 1.5 kilogram  vejce slepičí 8 ks

Salátové brambory uvaříme ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.

Salátové brambory uvaříme ve slupce. Po...

2. Příprava nálevu

voda 3 decilitry  ocet ½ decilitru  olej olivový 3 polévkové lžíce  cukr krystalový 1 čajová lžička  sůl 2 čajové lžičky  pepř černý mletý 1 čajová lžička

Do vody přidáme olej, sůl, cukr, ocet a koření. Přivedu do varu, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

Do vody přidáme olej, sůl, cukr, ocet a...

3. 

Brambory nakrájíme na malé kostičky, případně použijeme kuchyňskou pomůcku - kolečko s mřížkou, přes kterou brambory protlačíme.

Brambory nakrájíme na malé kostičky,...

4. Přidáváme ingredience do salátu

cibule 100 gramů  okurka sterilovaná kyselá 200 gramů  hrášek sterilovaný 300 gramů  mrkev sterilovaná 300 gramů  hořčice plnotučná 3 polévkové lžíce

Brambory vložíme do větší nádoby a postupně přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhanou a nakrájenou sterilovanou okurku, sterilovaný hrášek s mrkví, nadrobno pokrájené vejce (také je můžeme protlačit přes mřížku jako brambory) a hořčici. Každou ingredienci postupně a opatrně do brambor přimícháváme. Přilijeme připravený vychlazený nálev, jeho množství upravujeme podle potřeby, aby salát nebyl ani hustý ani řídký.

Brambory vložíme do větší nádoby a postupně...

5. 

majonéza 250 mililitrů

Bramborový salát necháme 2 hodiny odstát a potom přimícháme majonézu. Skladujeme v chladu. Podáváme ke smažené rybě, případně k smaženým vepřovým řízkům.

Bramborový salát necháme 2 hodiny odstát a...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit