svetvemne.cz

Telecí kostky na bílém víně

     

Šťavnaté maso se zeleninou. Podáváme s bramborovou kaší.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Celer100gramů
Cibule200gramů
Mrkev200gramů
Pepř černý mletý1čajová lžička
Petržel100gramů
Rajský protlak100mililitrů
Rajčata200gramů
Sádlo50gramů
Sůl1.5čajové lžičky
Telecí plec600gramů
Voda
Voda50mililitrů
Víno bílé suché200mililitrů
Česnek1stroužek

1. 

telecí plec 600 g

Maso umyjeme a nakrájíme na kostky.

2. 

mrkev 200 g  petržel 100 g  celer 100 g

Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme. Očistíme česnek a nakrájíme ho na plátky. Rajčata zalijeme horkou vodou, vodu slijeme, rajčata oloupeme a nakrájíme.

3. 

cibule 200 g  sádlo 50 g

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na sádle.

4. 

Maso přidáme k cibuli a orestujeme.

5. 

rajský protlak 100 ml  sůl 1.5 ČL  pepř černý mletý 1 ČL  víno bílé suché 200 ml  voda

K masu přidáme připravenou zeleninu, rajčatový protlak, sůl, pepř a podlejeme vínem. Promícháme a dusíme pod pokličkou, za občasného promíchání 30 minut. Podle potřeby podléváme vodou v malých množstvích.

6. 

rajčata 200 g  česnek 1 stroužek  voda 50 ml

Přidáme rajčata, česnek, podlijeme vodou...

7. 

... a dusíme dále doměkka (asi 30-45 minut).

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit