svetvemne.cz

Telecí kostky na bílém víně

    

Šťavnaté maso se zeleninou. Podáváme s bramborovou kaší.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
celer100gramů
cibule200gramů
mrkev200gramů
pepř černý mletý1čajová lžička
petržel100gramů
rajský protlak100mililitrů
rajčata200gramů
sádlo50gramů
sůl1.5čajové lžičky
telecí plec600gramů
voda-
voda50mililitrů
víno bílé suché200mililitrů
česnek1stroužek

1. 

telecí plec 600 gramů

Maso umyjeme a nakrájíme na kostky.

2. 

mrkev 200 gramů  petržel 100 gramů  celer 100 gramů

Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme. Očistíme česnek a nakrájíme ho na plátky. Rajčata zalijeme horkou vodou, vodu slijeme, rajčata oloupeme a nakrájíme.

3. 

cibule 200 gramů  sádlo 50 gramů

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na sádle.

4. 

Maso přidáme k cibuli a orestujeme.

5. 

rajský protlak 100 mililitrů  sůl 1.5 čajové lžičky  pepř černý mletý 1 čajová lžička  víno bílé suché 200 mililitrů  voda

K masu přidáme připravenou zeleninu, rajčatový protlak, sůl, pepř a podlejeme vínem. Promícháme a dusíme pod pokličkou, za občasného promíchání 30 minut. Podle potřeby podléváme vodou v malých množstvích.

6. 

rajčata 200 gramů  česnek 1 stroužek  voda 50 mililitrů

Přidáme rajčata, česnek, podlijeme vodou...

7. 

... a dusíme dále doměkka (asi 30-45 minut).

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit