Vanilkové vafle s broskvovou omáčkou

Laskominy nejen k snídani.
recept,fotorecept,cukr vanilkový,broskev,Sladké snídaně
Sladké snídaně
Ingredience
Ingredience
broskev | 750 390 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 40 156 | gramů kcal | |
cukr třtinový | 150 594 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 15 55 | gramů kcal | |
mléko | 350 169 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 300 1041 | gramů kcal | |
máslo | 50 367 | gramů kcal | |
skořice mletá | ¼ 4 | čajové lžičky kcal | |
soda bikarbona | ¼ 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
zázvor mletý | ¼ 2 | čajové lžičky kcal |
Recept
1. Vafle
vejce slepičí 2 kusy • cukr moučkový 40 gramů • cukr vanilkový 15 gramů • máslo 50 gramů • mléko 350 mililitrů
Vejce utřeme s moučkovým a vanilkovým (nejlépe domácím) cukrem, přimícháme rozpuštěné, vychlazené máslo a mléko.


3.
Těsto naběračkou nalijeme do silikonových forem na pečení vaflí. Upečeme ve vyhřáté troubě (25-30 minut).

4.
Upečené vafle vyjmeme z forem a necháme vychladnout.

5. Broskvová omáčka
broskev 750 gramů
Broskve omyjeme a zalijeme vařící vodou. Necháme 5 minut odstát. Pak je propláchneme studenou vodou ...

6.
... a stáhneme z nich slupku.

7.
Broskve vypeckujeme a nakrájíme nadrobno.

8.
cukr třtinový 150 gramů
Vložíme je do hrnce a zasypeme cukrem. Necháme chvíli odpočívat (15 minut).

9.
zázvor mletý ¼ čajové lžičky • skořice mletá ¼ čajové lžičky
Pak přidáme zázvor, skořici a broskve přivedeme k varu. Od počátku varu je za častého míchání 15 minut povaříme.

10.
Nakonec je jemně rozmačkáme šťouchadlem na brambory.

11.
Vychlazenou omáčkou přelijeme vždy jednu porci vaflí. Konzumujeme příborem.

Dobrou chuť!