svetvemne.cz

Vanilkové vafle s broskvovou omáčkou

     

Laskominy nejen k snídani.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 
Broskev750gramů
Cukr práškový40gramů
Cukr třtinový150gramů
Cukr vanilkový15gramů
Mléko350mililitrů
Mouka hladká300gramů
Máslo50gramů
Skořice mletá¼čajové lžičky
Soda bikarbona¼čajové lžičky
Vejce slepičí2kusy
Zázvor mletý¼čajové lžičky

1. Vafle

vejce slepičí 2 ks  cukr práškový 40 g  cukr vanilkový 15 g  máslo 50 g  mléko 350 ml

Vejce utřeme s moučkovým a vanilkovým (nejlépe domácím) cukrem, přimícháme rozpuštěné, vychlazené máslo a mléko.

Vafle

2. 

mouka hladká 300 g  soda bikarbona ¼ ČL

Přimícháme mouku s jedlou sodou.

3. 

Těsto naběračkou nalijeme do silikonových forem na pečení vaflí. Upečeme ve vyhřáté troubě (25-30 minut).

4. 

Upečené vafle vyjmeme z forem a necháme vychladnout.

5. Broskvová omáčka

broskev 750 g

Broskve omyjeme a zalijeme vařící vodou. Necháme 5 minut odstát. Pak je propláchneme studenou vodou ...

Broskvová omáčka

6. 

... a stáhneme z nich slupku.

7. 

Broskve vypeckujeme a nakrájíme nadrobno.

8. 

cukr třtinový 150 g

Vložíme je do hrnce a zasypeme cukrem. Necháme chvíli odpočívat (15 minut).

9. 

zázvor mletý ¼ ČL  skořice mletá ¼ ČL

Pak přidáme zázvor, skořici a broskve přivedeme k varu. Od počátku varu je za častého míchání 15 minut povaříme.

10. 

Nakonec je jemně rozmačkáme šťouchadlem na brambory.

11. 

Vychlazenou omáčkou přelijeme vždy jednu porci vaflí. Konzumujeme příborem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit