RECEPTY

Vanilkové vafle s broskvovou omáčkou

Vanilkové vafle s broskvovou omáčkou

Laskominy nejen k snídani.

recept,fotorecept,cukr vanilkový,broskev,Sladké snídaně

Sladké snídaně

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

broskev750gramů
cukr moučkový40gramů
cukr třtinový150gramů
cukr vanilkový15gramů
mléko350mililitrů
mouka hladká300gramů
máslo50gramů
skořice mletá¼čajové lžičky
soda bikarbona¼čajové lžičky
vejce slepičí2kusy
zázvor mletý¼čajové lžičky

 

Recept

1. Vafle

vejce slepičí 2 kusy  cukr moučkový 40 gramů  cukr vanilkový 15 gramů  máslo 50 gramů  mléko 350 mililitrů

Vejce utřeme s moučkovým a vanilkovým (nejlépe domácím) cukrem, přimícháme rozpuštěné, vychlazené máslo a mléko.

2. 

mouka hladká 300 gramů  soda bikarbona ¼ čajové lžičky

Přimícháme mouku s jedlou sodou.

3. 

Těsto naběračkou nalijeme do silikonových forem na pečení vaflí. Upečeme ve vyhřáté troubě (25-30 minut).

4. 

Upečené vafle vyjmeme z forem a necháme vychladnout.

5. Broskvová omáčka

broskev 750 gramů

Broskve omyjeme a zalijeme vařící vodou. Necháme 5 minut odstát. Pak je propláchneme studenou vodou ...

6. 

... a stáhneme z nich slupku.

7. 

Broskve vypeckujeme a nakrájíme nadrobno.

8. 

cukr třtinový 150 gramů

Vložíme je do hrnce a zasypeme cukrem. Necháme chvíli odpočívat (15 minut).

9. 

zázvor mletý ¼ čajové lžičky  skořice mletá ¼ čajové lžičky

Pak přidáme zázvor, skořici a broskve přivedeme k varu. Od počátku varu je za častého míchání 15 minut povaříme.

10. 

Nakonec je jemně rozmačkáme šťouchadlem na brambory.

11. 

Vychlazenou omáčkou přelijeme vždy jednu porci vaflí. Konzumujeme příborem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie