Broskvová bublanina

Oblíbená šťavnatá bublanina, tentokrát s broskvemi.
recept,fotorecept,broskev,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
broskev | 800 416 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 140 544 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 0 ?? | kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 12 9 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
mouka polohrubá | 140 499 | gramů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
olej slunečnicový | 50 450 | mililitrů kcal | |
vaječný bílek | 8 135 | kcal | |
vaječný žloutek | 8 456 | kcal | |
voda | 50 0 | mililitrů kcal |
Recept

2.
vaječný žloutek 8 ks • cukr moučkový 140 gramů • voda 50 mililitrů • olej slunečnicový 50 mililitrů
Žloutky utřeme s cukrem. Přilijeme a zamícháme nejdříve vodu a potom olej.



5.
mouka polohrubá 140 gramů • kypřicí prášek do pečiva 12 gramů
K utřeným žloutkům přimícháme mouku s kypřícím práškem, ...

6.
... přidáme sníh ...

7.
... a vymícháme nadýchané těsto.

8.
Těsto vylejeme na připravený plech, ...

9.
... nahusto poklademe broskve ...

10.
... a upečeme v rozehřáté troubě na 200 °C. Pečeme cca 15 minut. Jestli je bublanina upečená vyzkoušíme pomocí špejle. Špejli do těsta zapíchneme a po vytažení musí zůstat suchá, nelepivá.


Dobrou chuť!