svetvemne.cz

Broskvová bublanina

     

Oblíbená šťavnatá bublanina, tentokrát s broskvemi.

Ukuchtil

Počet porcí

24

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 

1. 

broskev 800 g

Broskve odpeckujeme a nakrájíme na plátky.

2. 

vaječný žloutek 8 ks  cukr práškový 140 g  voda 50 ml  olej slunečnicový 50 ml

Žloutky utřeme s cukrem. Přilijeme a zamícháme nejdříve vodu a potom olej.

3. 

vaječný bílek 8 ks  cukr práškový

Do bílků přidáme lžičku cukru a vyšleháme je do tuha.

4. 

máslo  mouka polohrubá

Větší plech (42 x 36 cm) vymažeme máslem a vysypeme moukou.

5. 

mouka polohrubá 140 g  kypřicí prášek do pečiva 12 g

K utřeným žloutkům přimícháme mouku s kypřícím práškem, ...

6. 

... přidáme sníh ...

7. 

... a vymícháme nadýchané těsto.

8. 

Těsto vylejeme na připravený plech, ...

9. 

... nahusto poklademe broskve ...

10. 

... a upečeme v rozehřáté troubě na 200 °C. Pečeme cca 15 minut. Jestli je bublanina upečená vyzkoušíme pomocí špejle. Špejli do těsta zapíchneme a po vytažení musí zůstat suchá, nelepivá.

11. 

cukr práškový

Vychlazenou bublaninu posypeme prosetým moučkovým cukrem a nakrájíme na porce.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit