Domácí vafle s karamelem

Vafle se sladkou karamelovou omáčkou a sladkokyselým tvarohem.
recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,cukr krystalový,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Sladké snídaně
Sladké snídaně
Kategorie
Sladké snídaně ›Ingredience
Ingredience
citron | 1 ?? | kus kcal | |
cukr krystalový | 100 402 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 60 233 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 3 55 | čajové lžičky kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 2 8 | čajové lžičky kcal | |
med | 1 17 | čajová lžička kcal | |
mléko | 450 216 | mililitrů kcal | |
mouka polohrubá | 300 1068 | gramů kcal | |
máslo | 80 588 | gramů kcal | |
rum | 50 120 | mililitrů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 150 467 | mililitrů kcal | |
tvaroh jemný měkký | 250 298 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 4 352 | kusy kcal |
Recept
1.
máslo 80 gramů • cukr moučkový 60 gramů • cukr vanilkový 3 čajové lžičky • vejce slepičí 4 kusy • mouka polohrubá 300 gramů • kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky • mléko 450 mililitrů
Změklé máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, vajíčky, moukou, kypřícím práškem a mlékem dohladka.

2.
Těsto nalijeme do silikonových forem na vafle a upečeme v rozehřáté troubě na nejvyšším teplotním stupni. Vafle můžeme také upéct s pomocí kuchyňského přístroje - vaflovače. Při použití vaflovače musíme pečící plochy potřít olejem.

3.
Upečené vafle necháme vychladnout. Nejlepší je nechat je chladnout rozložené na mřížce.

4. Citronovo-medový tvaroh
tvaroh jemný měkký 250 gramů • med 1 čajová lžička • citron 1 kus
V jemném tvarohu rozmícháme med a šťávu z jednoho citronu.


6.
rum 50 mililitrů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 150 mililitrů
Přilijeme rum a po opštovném rozpuštění karamelu přilijeme smetanu na šlehání.

7.
Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.

8.
Polévkovou lžící namočenou ve vodě nabereme tvaroh a na vafle ho vyklopíme.

9.
Vafle polijeme karamelovou omáčkou a podáváme.

Dobrou chuť!