Domácí vafle s karamelem
Vafle se sladkou karamelovou omáčkou a sladkokyselým tvarohem.
recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,cukr krystalový,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Sladké snídaně
Sladké snídaně
Kategorie
Sladké snídaně
Ingredience
Ingredience
citron | 1 | kus | |
cukr krystalový | 100 | gramů | |
cukr moučkový | 60 | gramů | |
cukr vanilkový | 3 | čajové lžičky | |
kypřicí prášek do pečiva | 2 | čajové lžičky | |
med | 1 | čajová lžička | |
mléko | 450 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 300 | gramů | |
máslo | 80 | gramů | |
rum | 50 | mililitrů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 150 | mililitrů | |
tvaroh jemný měkký | 250 | gramů | |
vejce slepičí | 4 | kusy |
Recept
1.
máslo 80 gramů • cukr moučkový 60 gramů • cukr vanilkový 3 čajové lžičky • vejce slepičí 4 kusy • mouka polohrubá 300 gramů • kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky • mléko 450 mililitrů
Změklé máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, vajíčky, moukou, kypřícím práškem a mlékem dohladka.
2.
Těsto nalijeme do silikonových forem na vafle a upečeme v rozehřáté troubě na nejvyšším teplotním stupni. Vafle můžeme také upéct s pomocí kuchyňského přístroje - vaflovače. Při použití vaflovače musíme pečící plochy potřít olejem.
3.
Upečené vafle necháme vychladnout. Nejlepší je nechat je chladnout rozložené na mřížce.
4. Citronovo-medový tvaroh
tvaroh jemný měkký 250 gramů • med 1 čajová lžička • citron 1 kus
V jemném tvarohu rozmícháme med a šťávu z jednoho citronu.
6.
rum 50 mililitrů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 150 mililitrů
Přilijeme rum a po opštovném rozpuštění karamelu přilijeme smetanu na šlehání.
7.
Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.
8.
Polévkovou lžící namočenou ve vodě nabereme tvaroh a na vafle ho vyklopíme.
9.
Vafle polijeme karamelovou omáčkou a podáváme.
Dobrou chuť!