RECEPTY

Domácí vafle s karamelem

Domácí vafle s karamelem

Vafle se sladkou karamelovou omáčkou a sladkokyselým tvarohem.

recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,cukr krystalový,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Sladké snídaně

Sladké snídaně

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

citron1kus
cukr krystalový100gramů
cukr moučkový60gramů
cukr vanilkový3čajové lžičky
kypřicí prášek do pečiva2čajové lžičky
med1čajová lžička
mléko450mililitrů
mouka polohrubá300gramů
máslo80gramů
rum50mililitrů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)150mililitrů
tvaroh jemný měkký250gramů
vejce slepičí4kusy

 

Recept

1. 

máslo 80 gramů  cukr moučkový 60 gramů  cukr vanilkový 3 čajové lžičky  vejce slepičí 4 kusy  mouka polohrubá 300 gramů  kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky  mléko 450 mililitrů

Změklé máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, vajíčky, moukou, kypřícím práškem a mlékem dohladka.

2. 

Těsto nalijeme do silikonových forem na vafle a upečeme v rozehřáté troubě na nejvyšším teplotním stupni. Vafle můžeme také upéct s pomocí kuchyňského přístroje - vaflovače. Při použití vaflovače musíme pečící plochy potřít olejem.

3. 

Upečené vafle necháme vychladnout. Nejlepší je nechat je chladnout rozložené na mřížce.

4. Citronovo-medový tvaroh

tvaroh jemný měkký 250 gramů  med 1 čajová lžička  citron 1 kus

V jemném tvarohu rozmícháme med a šťávu z jednoho citronu.

5. Karamelová omáčka

cukr krystalový 100 gramů

V hrnci necháme zkaramelizovat cukr.

6. 

rum 50 mililitrů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 150 mililitrů

Přilijeme rum a po opštovném rozpuštění karamelu přilijeme smetanu na šlehání.

7. 

Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.

8. 

Polévkovou lžící namočenou ve vodě nabereme tvaroh a na vafle ho vyklopíme.

9. 

Vafle polijeme karamelovou omáčkou a podáváme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie