svetvemne.cz

Bábovka s tvarohovou náplní

    

Dvoubarevná, chuťově rozmanitá, jemná bábovka.

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 
brusinky sušené2polévkové lžíce
bílá čokoláda -
cukr moučkový80gramů
cukr vanilkový30gramů
džem brusinkový50gramů
kakao - prášek2čajové lžičky
krupice100gramů
kypřicí prášek do pečiva12gramů
mléko400mililitrů
mléko3polévkové lžíce
mouka hladká100gramů
mouka polohrubá-
mouka polohrubá100gramů
máslo-
máslo100gramů
pudink vanilkový20gramů
tvaroh jemný měkký250gramů
voda2polévkové lžíce

1. Tvarohová náplň

tvaroh jemný měkký 250 gramů  cukr vanilkový 30 gramů  pudink vanilkový 20 gramů  mléko 100 mililitrů  džem brusinkový 50 gramů  voda 2 polévkové lžíce

Tvaroh utřeme s cukrem, pudinkovým práškem a mlékem. Džem rozmícháme s vodou.

Tvarohová náplň

2. Bílé těsto

krupice 100 gramů  mouka polohrubá 100 gramů  mouka hladká 100 gramů  kypřicí prášek do pečiva 12 gramů  cukr moučkový 80 gramů  mléko 300 mililitrů  máslo 100 gramů

Tři druhy mouky promícháme s kypřícím práškem a cukrem. Přilijeme mléko a rozpuštěné máslo. Umícháme hladké těsto, ze kterého 1/3 odebereme.

Bílé těsto

3. Tmavé těsto

kakao - prášek 2 čajové lžičky  mléko 3 polévkové lžíce

Do odebrané třetiny přimícháme kakao a mléko.

Tmavé těsto

4. 

máslo  mouka polohrubá

Do vymazané a moukou vysypané formy nalijeme polovinu bílého těsta. Lžící povrch zarovnáme.

5. 

Co nejrovnoměrněji rozložíme na bílé těsto polovinu těsta tmavého. Na tmavé těsto rovnoměrně rozlijeme džem.

6. 

Nalijeme řídkou tvarohovou náplň.

7. 

Na tvaroh rozložíme druhou polovinu tmavého těsta.

8. 

Poslední vrstvu tvoří druhá polovina bílého těsta.

9. 

Pečeme v rozehřáté troubě na 160 °C asi 50 minut. Troubu vypneme a ještě 10 minut necháme bábovku v ní dopékat.

10. 

Bábovku z formy vyklopíme až po důkladném vychladnutí, asi po 90 minutách od dopečení. Tvaroh v ní ztuhne až chladnutím.

11. 

bílá čokoláda

Upečenou bábovku ozdobíme bílou čokoládou ...

12. 

brusinky sušené 2 polévkové lžíce

... a sušenými, předem namočenými a osušenými brusinkami.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit