Bábovka s tvarohovou náplní
Dvoubarevná, chuťově rozmanitá, jemná bábovka.
recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,Bábovky
Bábovky
Kategorie
Bábovky
Ingredience
Ingredience
brusinky sušené | 2 | polévkové lžíce | |
bílá čokoláda | - | ||
cukr moučkový | 80 | gramů | |
cukr vanilkový | 30 | gramů | |
džem brusinkový | 50 | gramů | |
kakao - prášek | 2 | čajové lžičky | |
krupice | 100 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 12 | gramů | |
mléko | 400 | mililitrů | |
mléko | 3 | polévkové lžíce | |
mouka hladká | 100 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
mouka polohrubá | 100 | gramů | |
máslo | - | ||
máslo | 100 | gramů | |
pudink vanilkový | 20 | gramů | |
tvaroh jemný měkký | 250 | gramů | |
voda | 2 | polévkové lžíce |
Recept
1. Tvarohová náplň
tvaroh jemný měkký 250 gramů • cukr vanilkový 30 gramů • pudink vanilkový 20 gramů • mléko 100 mililitrů • džem brusinkový 50 gramů • voda 2 polévkové lžíce
Tvaroh utřeme s cukrem, pudinkovým práškem a mlékem. Džem rozmícháme s vodou.
2. Bílé těsto
krupice 100 gramů • mouka polohrubá 100 gramů • mouka hladká 100 gramů • kypřicí prášek do pečiva 12 gramů • cukr moučkový 80 gramů • mléko 300 mililitrů • máslo 100 gramů
Tři druhy mouky promícháme s kypřícím práškem a cukrem. Přilijeme mléko a rozpuštěné máslo. Umícháme hladké těsto, ze kterého 1/3 odebereme.
3. Tmavé těsto
kakao - prášek 2 čajové lžičky • mléko 3 polévkové lžíce
Do odebrané třetiny přimícháme kakao a mléko.
4.
Do vymazané a moukou vysypané formy nalijeme polovinu bílého těsta. Lžící povrch zarovnáme.
5.
Co nejrovnoměrněji rozložíme na bílé těsto polovinu těsta tmavého. Na tmavé těsto rovnoměrně rozlijeme džem.
6.
Nalijeme řídkou tvarohovou náplň.
7.
Na tvaroh rozložíme druhou polovinu tmavého těsta.
8.
Poslední vrstvu tvoří druhá polovina bílého těsta.
9.
Pečeme v rozehřáté troubě na 160 °C asi 50 minut. Troubu vypneme a ještě 10 minut necháme bábovku v ní dopékat.
10.
Bábovku z formy vyklopíme až po důkladném vychladnutí, asi po 90 minutách od dopečení. Tvaroh v ní ztuhne až chladnutím.
Dobrou chuť!