Bábovka s tvarohovou náplní

Dvoubarevná, chuťově rozmanitá, jemná bábovka.
recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,Bábovky
Bábovky
Kategorie
Bábovky ›Ingredience
Ingredience
brusinky sušené | 2 76 | polévkové lžíce kcal | |
bílá čokoláda | 0 ?? | kcal | |
cukr moučkový | 80 311 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 30 109 | gramů kcal | |
džem brusinkový | 50 105 | gramů kcal | |
kakao - prášek | 2 31 | čajové lžičky kcal | |
krupice | 100 349 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 12 9 | gramů kcal | |
mléko | 400 192 | mililitrů kcal | |
mléko | 3 22 | polévkové lžíce kcal | |
mouka hladká | 100 347 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
mouka polohrubá | 100 356 | gramů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
máslo | 100 734 | gramů kcal | |
pudink vanilkový | 20 71 | gramů kcal | |
tvaroh jemný měkký | 250 298 | gramů kcal | |
voda | 2 0 | polévkové lžíce kcal |
Recept
1. Tvarohová náplň
tvaroh jemný měkký 250 gramů • cukr vanilkový 30 gramů • pudink vanilkový 20 gramů • mléko 100 mililitrů • džem brusinkový 50 gramů • voda 2 polévkové lžíce
Tvaroh utřeme s cukrem, pudinkovým práškem a mlékem. Džem rozmícháme s vodou.

2. Bílé těsto
krupice 100 gramů • mouka polohrubá 100 gramů • mouka hladká 100 gramů • kypřicí prášek do pečiva 12 gramů • cukr moučkový 80 gramů • mléko 300 mililitrů • máslo 100 gramů
Tři druhy mouky promícháme s kypřícím práškem a cukrem. Přilijeme mléko a rozpuštěné máslo. Umícháme hladké těsto, ze kterého 1/3 odebereme.

3. Tmavé těsto
kakao - prášek 2 čajové lžičky • mléko 3 polévkové lžíce
Do odebrané třetiny přimícháme kakao a mléko.

4.
Do vymazané a moukou vysypané formy nalijeme polovinu bílého těsta. Lžící povrch zarovnáme.

5.
Co nejrovnoměrněji rozložíme na bílé těsto polovinu těsta tmavého. Na tmavé těsto rovnoměrně rozlijeme džem.

6.
Nalijeme řídkou tvarohovou náplň.

7.
Na tvaroh rozložíme druhou polovinu tmavého těsta.

8.
Poslední vrstvu tvoří druhá polovina bílého těsta.

9.
Pečeme v rozehřáté troubě na 160 °C asi 50 minut. Troubu vypneme a ještě 10 minut necháme bábovku v ní dopékat.

10.
Bábovku z formy vyklopíme až po důkladném vychladnutí, asi po 90 minutách od dopečení. Tvaroh v ní ztuhne až chladnutím.



Dobrou chuť!