Kakaová bábovka s tvarohem
Sytá a chutná bábovka..
recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,kakao - prášek,Bábovky
Bábovky
Kategorie
Bábovky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 80 | gramů | |
cukr moučkový | 70 | gramů | |
cukr moučkový | - | ||
cukr vanilkový | 10 | gramů | |
kakao - prášek | 30 | gramů | |
kandované ovoce mix | 150 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 8 | gramů | |
mléko | 250 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 350 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | - | ||
olej slunečnicový | 100 | mililitrů | |
tvaroh jemný měkký | 500 | gramů | |
vejce slepičí | 4 | kusy |
Recept
1. Tvarohová náplň
tvaroh jemný měkký 500 gramů • cukr vanilkový 10 gramů • cukr moučkový 70 gramů • kandované ovoce mix 150 gramů • vejce slepičí 2 kusy
Tvaroh smícháme s cukry, vajíčky a kandovaným ovocem. Naplníme do mikrotenového sáčku.

2. Kakaové těsto
mouka polohrubá 350 gramů • kypřicí prášek do pečiva 8 gramů • cukr krystalový 80 gramů • kakao - prášek 30 gramů • mléko 250 mililitrů • olej slunečnicový 100 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy
Do mísy nasypeme a nalijeme uvedené ingredience a dobře vyšleháme.

3.
Bábovkovou formu (průměr 25 cm) vymažeme máslem a vysypeme moukou. Nalejeme těsto.

4.
Na sáčku s tvarohem odstříhneme větší roh a tvarohovou náplň naneseme do středu bábovky.

5.
Pečeme 45 minut při teplotě 180 °C.


7.
Pro dospělé je vhodné pokapat kakaovou část bábovky rumem. Bábovka je ještě chutnější.

Dobrou chuť!